Tgrt Haber

PlayStation 5'e merakla beklenen DualSense güncellemesi geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
07 Şubat 2024 10:28 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 10:28
PlayStation 5'e merakla beklenen DualSense güncellemesi geliyor

Sony, PS5 için yeni bir beta güncellemesini test etmeye başladı. Güncelleme ile beraber DualSense kontrolcülerinde bir dizi düzeltme yapılırken, ekran paylaşımına da yeni bir özellik eklendi.

Sony, ekran paylaşımı​ özelliğine işaretçiler ve emoji tepkileri eklemenin yanı sıra DualSense denetleyicisindeki hoparlörleri ve mikrofonu iyileştirecek yeni bir PS5 beta güncellemesini test etmeye başladı.

PlayStation'un beta programına katılanlara bugün itibarıyla özel bir e-posta daveti aracılığıyla sunulan güncelleme, çok yakında herkese açılacak.

DUALSENSE İÇİN İYİLEŞTİRME YAPILDI

Hem DualSense hem de DualSense Edge kablosuz kontrol cihazlarının donanım yazılımı, oyun içi sesleri ve sesli sohbeti sağlayan hoparlörlerin ses düzeyini iyileştirmek için bu PS5 beta sürümüyle güncellendi.

Sony ayrıca gürültüyle daha iyi baş edebilmek için her iki DualSense kontrol cihazının mikrofon yeteneklerinin de geliştirildiğini belirtti.

PlayStation 5'e merakla beklenen DualSense güncellemesi geliyor - 1. Resim

Sony Interactive Entertainment'ın platform deneyiminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hideaki Nishino, yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi:

"Bu denetleyicilerdeki mikrofon giriş kalitesi, yeni yapay zeka makine öğrenimi modeli sayesinde iyileştirildi. Düğmelere basıldığında ortaya çıkan arka plan gürültüsü ve oyun sesi bastırılarak daha iyi bir sesli sohbet deneyimi sağlandı."

EKRAN PAYLAŞIMINA İŞARETÇİ DESTEĞİ

PS5'te ekran paylaşımı özelliği aktifken arkadaşlarınız artık oyununuzla etkileşimde bulunmak için işaretçileri ve emoji tepkilerini kullanabilecek.

Nishino, bu özelliği "İzleyiciler, paylaşılan ekranda bir işaretçiyi hareket ettirebilir, bir ping gönderebilir veya bir çizgi çizebilir. Böylece sunucu oyuncuyu daha doğru bir şekilde yönlendirmek için belirli nesneleri veya alanları vurgulayabilirler." diye açıkladı.

Emoji tepkilerini kullanmak isteğe bağlı olacak ve kapatılabilecek.

GÜÇ GÖSTERGESİNE AYAR ÇEKİLDİ

Son olarak güncellemeyle birlikte PS5'in güç göstergesinin parlaklığını kontrol etme yeteneği de kullanıcılara sunuldu. Artık aralarından seçim yapabileceğiniz üç seçenek olacak: loş, orta ve parlak (varsayılan). Ancak güç göstergelerinin devre dışı bırakılamayacağını da ekleyelim.

PlayStation 5'e merakla beklenen DualSense güncellemesi geliyor - 2. Resim

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...