Tgrt Haber

Porsche'den hız şov: 1092 beygir gücünde Taycan Turbo GT tanıtıldı

12 Mart 2024 11:41 - Güncelleme : 12 Mart 2024 11:41
Porsche'den hız şov: 1092 beygir gücünde Taycan Turbo GT tanıtıldı

Porsche'nin yeni elektrikli spor otomobili Taycan Turbo GT, şaşırtıcı bir güce ve performansa sahip. Tam 1.092 beygir gücüyle, tarihin en güçlü Porsche modellerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Alman otomobil üreticisi Porsche​, pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin en yeni amiral gemisi elektrikli spor otomobili Taycan Turbo GT'yi tanıttığını ve "bu yaz benzersiz hız ve performans​" ile piyasaya çıkacağını duyurdu.

Tam olarak 1.092 beygir gücü sunarak "tarihin en güçlü Porsche'si" ünvanına kavuşan Taycan Turbo GT, aynı zamanda dünyadaki en hızlı elektrikli araçlardan biri olarak da konumlandırılıyor ve fırlatma kontrol düğmesi sayesinde 0'dan 100 kilometreye sadece 2,1 saniyede inanılmaz bir hızlanma sağlıyor.

FİYATI DUDAK UÇUKLATAN CİNSTEN

Böylesine bir "performans canavarına" sahip olmanın maliyeti de tabii ki epey bir fazla.

United Press International (UPI) tarafından Porsche'ye atıfta bulunularak bildirildiğine göre, otomotiv mühendisliğinin zirvesi olarak nitelendirilen Taycan Turbo GT yaklaşık 230 bin dolar (7 milyon 730 bin TL) gibi yüksek bir fiyat etiketiyle birlikte geliyor.

Porsche'den hız şov: 1092 beygir gücünde Taycan Turbo GT - 1. Resim

YARIŞ PİSTLERİNDE REKOR KIRDI

Taycan Turbo GT, ünlü yarış pistlerinde dünya rekorları kırarak elektrikli otomobil dünyasında şimdiden ses getirdi.

Araç, yakın zamanda Kaliforniya'nın WeatherTech Yarış Pisti Laguna Seca'da 1 dakika 27 saniyelik olağanüstü tur süresiyle en hızlı elektrikli seri üretim otomobil olarak kayıtlara geçti. Nürburgring turu ise 7 dakika ve 7 saniye sürdü.

MODEL S'İ GEÇTİ

Taycan Turbo GT aynı zamanda kayda değer bir mücadelede, bir yarışta Tesla Model S'i tam olarak 18 saniye geride bırakmayı başardı.

Avrupa'da 250 bin euroya yakın bir fiyatla satışa sunulan Porsche Taycan Turbo GT, standart dört koltuklu versiyon veya Weissach Paket versiyonu ile ön siparişe açıldı.

Kaynak: Porsche
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...