Tgrt Haber

Prime'ı pahalı bulanlara Amazon'dan bütçe dostu paket

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
15 Haziran 2023 10:54 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 10:55
Prime'ı pahalı bulanlara Amazon'dan bütçe dostu paket

'Amazon Prime' hizmetini pahalı bulan ve satın alamayanlara hitap etmesi hedeflenen Prime Lite paketi kullanıma sunuldu.

Popüler e-ticaret platformu Amazon​'un "Prime Lite" olarak isimlendirdiği abonelik​ seçeneği ortaya çıktı. Özellikle Prime'ı pahalı bulanlara hitap etmesi beklenen yeni paket, müşterilere standart Prime'daki kadar çok özellik sunmasa da Amazon'un ücretsiz sürümüne kıyasla önemli ayrıcalıklar barındıracak.

Bugünden itibaren Hindistan​'daki kullanıcıların erişimine açılan Prime Lite, Prime'ın bir nevi küçültülmüş versiyonu olacak. Yaklaşık yılda 12 dolar fiyatıyla düşük maliyetli Amazon deneyimine kapı aralamayı hedefliyor.

AMAZON PRİME LİTE ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Edinilen bilgiye göre Prime Lite paketinde iki günlük ücretsiz teslimat​ ve standart teslimat seçeneği olacak. Ülkedeki uygun adresler için ürün başına 175 Hindistan Rupisi (yaklaşık 2 dolar) karşılığında sabah teslimatı da kullanılabilecek. Ek olarak ücretsiz teslimat için minimum sipariş tutarı şartı da bulunmuyor.

Prime'ı pahalı bulanlara Amazon'dan bütçe dostu paket

Prime Lite üyeliği kapsamında Prime Video hizmetine de sınırsız erişim sağlanabilecek. Ancak, aynı anda iki cihazda akışa izin veriliyor ve platformda içerik izlerken yalnızca standart kalite imkânından yararlanılabiliyor. Standart Prime'da ise 4K, Full HD ve HDR gibi daha yüksek kalite seçenekleri yer alıyor.

Prime ile Prime Lite'ı karşılaştırdığımızda, önemli farklar olduğu göze çarpıyor. Örneğin Prime'da bulunan 1 gün içinde teslimat, aynı gün teslimat ve planlı teslimat gibi özelliklerin Prime Lite'da kullanılamadığı görünüyor.

Öte taraftan Amazon'un birbirinden farklı türde yüz binlerce e-kitap arşivine ev sahipliği yapan Prime Reading hizmeti de Prime Lite paketine dahil değil. Spotify ve Apple Müzik'e rakip olarak çıkan çevrimiçi müzik dinleme hizmeti Amazon Music'in kullanılamaması da Prime Lite'ın dezavantajları arasında bulunuyor.

Amazon Prime'ın Hindistan'daki fiyatlarını artırması sonucu birçok müşteri aboneliklerini iptal etmişti. Ocak ayından beri test edilmekte olan bu yeni Prime Lite hizmeti hem kaybettiği müşterilerini geri kazanmayı amaçlıyor hem de yeni gelecek müşterilere daha düşük maliyetle Prime'ı deneyimleme olanağı sağlıyor.

Kaynak: Gizmochina, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...