Tgrt Haber

Rockstar Games’ten Windows 7 ve Windows 8 kararı: Artık desteklenmeyecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 16:35 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 16:45
Rockstar Games’ten Windows 7 ve Windows 8 kararı: Artık desteklenmeyecek

Microsoft’un şu anda aktif olarak kullanılan en son işletim sistemi Windows 11. Eski sürümler için artık destek verilmezken, Rockstar Games’te artık oyunların desteklenmeyeceğini ilişkin açıklama yaptı.

Microsoft, Windows​ 7 ve Windows 8 için desteğini sonlandıralı uzun zaman oldu. Şu anda aktif olarak Windows 10 ve Windows 11 kullanılırken, yeni gelen özellikler ise Windows 11 işletim sistemi ile kullanıcıya sunuluyor.

Şimdi ise bir hamle de Rockstar Games​ şirketinden geldi. Dünyaca ünlü GTA oyununun geliştiricisi Rockstar, Windows 7​ ve Windows 8 için desteğini sonlandıracağını açıkladı.

WİNDOWS 7 VE WİNDOWS 8’DE, ROCKSTAR OYUNLARI DESTEKLENMEYECEK

Edinilen bilgilere göre Rockstar Games, Windows'un iki eski sürümü için desteğini üç ay içinde sona erdirecek. Şirketin resmi internet sitesinde desteğin sona ermesine ilişkin detaylar yer alıyor.

Rockstar Games’ten Windows 7 ve Windows 8 kararı: Artık desteklenmeyecek

Bu nedenle bu yazılımı kullanan bilgisayar sahiplerinin belirtilen  tarihten önce daha yeni bir işletim sistemine geçmeleri öneriliyor.

Eğer bilgisayarınızda hala Windows 7 veya 8 yüklü ise ve Rockstar Games oyunlarını oynuyorsanız, kendinizi kaçınılmaz değişikliklere hazırlamalısınız. Çünkü GTA geliştiricisi, yazılımı gelecek yıl 30 Ocak'a kadar destekleyeceğini açıkladı. Bu tarihten sonra herhangi bir Rockstar oyununu bilgisayarınızda oynayamayacaksınız.

Bu tarihten sonra, eski Microsoft sistemlerine sahip donanım sahipleri güncellemeleri indirmekte ve hatta GTA Online gibi oyunları oynamakta sorun yaşayabilir.

Öte yandan belirtilen tarihte Rockstar Games Launcher da Windows 7 ve 8'de çalışmayı durduracak. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...