Tgrt Haber

'Rusya, YouTube'u engelliyor' iddiası ortalığı karıştırdı: Putin'in sözcüsünden açıklama!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Moscow Times
16 Temmuz 2024 12:13 - Güncelleme : 16 Temmuz 2024 12:14
'Rusya, YouTube'u engelliyor' iddiası ortalığı karıştırdı: Putin'in sözcüsünden açıklama!

Rusya hükümetinin, YouTube'a erişimi kısıtladığı ve eylül ayında da tamamen engelleyeceği iddia edilmişti. İddialara Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'dan jet açıklama geldi.

Rusya​ hükümetinin eylül ayında YouTube​'u engellemeyi planladığı bildirildi. Devlet yanlısı Gazeta.ru, Başkanlık İdaresi'ne yakın bir kaynağa ve kolluk kuvvetleri için veri toplayan bir şirketteki kaynağa atıfta bulunarak bu iddiayı kamuoyuyla paylaştı.

RUSYA​, YOUTUBE​'U ENGELLEYECEK Mİ?

Haber, Rusya​'nın önde gelen telekomünikasyon sağlayıcısı Rostelecom'un Google'ın ekipmanlarında teknik sorunlar yaşandığını ve bunun YouTube​ videolarının indirme hızı ve kalitesini etkileyebileceğini açıkladığı sırada geldi.

'Rusya, YouTube'u engelliyor' iddiası ortalığı karıştırdı: Putin'in sözcüsünden açıklama! - 1. Resim

Gazeta.ru'nun Başkanlık İdaresi'ne yakın kaynağı, "Temmuz ve ağustos aylarında durum daha da kötüleşecek, yani bazı bölgelerde YouTube​'un işlevselliği iyice kaybolacak" dedi. Bu kaynağa göre eylül ayında ise YouTube​'un engellenmesi başlayacak.

KREMLİN​ SÖZCÜSÜ, YOUTUBE​'UN KISITLANDIĞINI YALANLADI

Gazeta.ru, ikinci kaynağının da sonbaharda YouTube​'un engellenmesine yönelik planları doğruladığını yazdı. Kremlin​, Rusya​'nın YouTube​'a erişimi kısıtlamaya başladığını reddederek "sorun iki yıldan uzun süredir güncellenmeyen ekipmanlarla ilgili" dedi.

Kremlin​ sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Pazarımızla ilgili bu pozisyonu alan YouTube​'dur, biz başlatmadık. Bu pazardan ayrılmanın kendi teknolojik sonuçları var" diye konuştu.

YouTube​, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya​'da para kazanmayı askıya almış ve ödemeye dayalı tüm hizmetlerini durdurmuştu.

Kaynak: The Moscow Times
Sonraki Haber Yükleniyor...