Tgrt Haber

Samsung, akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisini duyurdu: Okyanusun ortasında bile kullanabilecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
24 Şubat 2023 11:15 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 11:17
Samsung, akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisini duyurdu: Okyanusun ortasında bile kullanabilecek!

İletişimin kesintisiz sağlanması için teknoloji devleri uydu iletişimi genişletiyor. Apple, iPhone 14 ile uydu üzerinden bağlantı imkanını kullanıcılara sunmuştu. Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise, bunun daha ötesinde bir teknolojiyi duyurdu.

Uydu iletişim yıllardır akıllı telefon, tablet gibi cihazlarda olması beklenen teknoloji. Her ne kadar geç kalınsa da üreticiler bu teknolojiyi akıllı telefonlara getirmeye başladı. 

Apple, iPhone 14​ serisiyle faydalı bu özelliği hayata geçirdi. Diğer yandan Huawei​ de yine bu teknolojiyi kullanan şirketlerden biri. Ancak dünyanın en çok telefon satan markalarından Samsung​ bu listede yoktu. Neyse ki geç de olsa Koreli teknoloji kendi uydu iletişim teknolosijyle bu önemli özelliği getiriyor.

SAMSUNG, UYDU İLETİŞİM TEKNOLOJİSİNİ DUYURDU

Yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy S23​ serisi için uydu iletişimi en çok beklenen özellikler arasındaydı. Samsung, ne yazık ki bu teknolojiyi S23 serisinde atladı. Ancak Güney Koreli firma şimdi kendi uydudan iletişim için çalışmalara başladığını ve  tedarik ettiğini duyurdu.

Basın açıklaması yapan Samsung, çöller, dağlar, hatta okyanuslarda bile iletişimi sağlayacak yeni teknolojisinden bahsetti. Bir gün afet ve yardım çabalarında, otonom uçaklardan arabalara kadar pek çok alanda kullanılacak teknolojiyi hayatımızın her anında görebilmek mümkün olacak. 

Samsung, akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisini duyurdu: Okyanusun ortasında bile kullanabilecek!

Öte yandan önümüzdeki dönemlerde Exynos modemlere sahip akıllı telefonlar, iki yönlü mesajlaşmanın yanı sıra fotoğraf ve video paylaşma işlevine de sahip olacak. Fakat teknolojinin hangi cihazlara geleceği ne zaman piyasaya sürüleceğina ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Muhtemelen bir sonraki Samsung Unpacked veya CES etkinliğinde sergilenecektir diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: Sammobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...