Tgrt Haber

Samsung, Galaxy S23'ün kamerası için harekete geçti: Eksik tamamlanıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: GSM Arena
09 May 2023 12:08 - Güncelleme : 09 May 2023 12:08
Samsung, Galaxy S23'ün kamerası için harekete geçti: Eksik tamamlanıyor

Samsung, Galaxy S23 sahiplerinin beklediği '2x portre yakınlaştırma' özelliğini nihayet önümüzdeki yazılım güncellemesi ile birlikte getireceğini açıkladı. Şu anda portre modundayken sadece 1x ve 3x zoom modu kullanılabiliyor.

S23, S23+ ve S23 Ultra modellerinden oluşan Galaxy S23​ serisi Şubat ayında tanıtıldı. S23 Ultra'daki 200 Megapiksel sensör ile bugüne kadar bir akıllı telefondaki en yüksek kamera çözünürlüğünü piyasaya süren Samsung​, OIS ve 8K 30 FPS gibi özelliklerle de seriyi premium seviyeye taşıdı.

Ancak Galaxy S23 sahipleri portre modunda 2x yakınlaştırma özelliği olmamasından şikayet ediyor. Çünkü 1x bazen gereğinden fazla geniş, 3x de gereğinden fazla dar alan sunabiliyor. Buna çözüm olarak daha kararlı çalışan 2x modunu isteyen kullanıcılara Samsung'dan müjdeli haber geldi.

GALAXY S23 iÇİN 2X MODU YOLDA

Samsung Topluluk forumlarında kameradan sorumlu bir yetkili, Galaxy S23 için 2x modunun bir sonraki yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulacağını açıkladı.

Halihazırda akıllı telefon birincil kamera ile 10 Megapiksel sensörlü ve 70mm eşdeğer odak uzaklığına sahip 3x telefoto ünitesi arasında geçiş yapıyor. Portre modunda 2x zoom için ana kamerada dijital yakınlaştırma gerçekleştirilecek. Bu yöntemle kullanıcılar daha ideal açıyla net görüntüler elde edebilecekler.

GSMArena'nın aktardığına göre 2x yakınlaştırma özelliği Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra'nın ardından Galaxy S22 serisine ve Galaxy Z Fold4 modeline de gelecek.

HDR SORUNU DA ÇÖZÜLÜYOR

ShiftDelete.Net'in aktardığına göre yeni kamera güncellemesi ayrıca Galaxy S23 Ultra’nın HDR performansıyla ilgili sorunları da düzeltiyor. HDR özelliğinin kullanımında düşük ışıkta veya iç mekân koşullarında objelerin etrafında etkisinin görülmesi sorununu pek çok kullanıcı belirtti. Samsung ise bu sorunu kabul ederek bir sonraki güncellemede düzeleceğinin sözünü verdi.

Kaynak: GSMArena

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSM Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...