Tgrt Haber

Samsung, Galaxy S24 ile bir ilke imza atabilir: Tarihe geçecek özellikle gelmesi bekleniyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
27 Kasım 2023 10:43 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 10:44
Samsung, Galaxy S24 ile bir ilke imza atabilir: Tarihe geçecek özellikle gelmesi bekleniyor

Akıllı telefon üreticileri yapay zekaya yönelik atılımlar yaparken, Samsung herkesten önce davranabilir. Ocak’ta tanıtılacak Galaxy S24, dünyanın ilk ‘AI’ entegreli telefonu olarak gelebilir. İşte son bilgiler.

Yapay zeka​ furyası akıllı telefonlara sıçramak üzere. Yakın zamanda ChatGPT’nin mobil cihazlara ulaşması ses getirirken, bu kez telefonlara bu teknolojinin entegre olması gündemde.

Apple, iOS 18 ile iPhone​ ve iPad’lere yapay zekayı getiren firmalardan biri olacak. Ancak bunun öncesinde Samsung​ var. Koreli teknoloji devi Galaxy S24​ serisiyle bir ilke imza atabilir.

GALAXY S24 SERİSİ İÇİN ‘AI’ İDDİALARI GİDEREK ARTIYOR

S24 serisine güç verecek işlemciler için yapay zeka desteği halihazırda bulunuyor. Bu da telefonun yapay zeka ile gelecek olması iddialarını destekliyor. 

Koreli devin önümüzdeki yılın başlarında tüm Galaxy S24 modellerine üretken yapay zekayı tanıtacağı bildiriliyor, ancak böyle bir programın 2024 amiral gemisi serisinde çalışırken nasıl davranacağına dair bir açıklama yok. Bununla birlikte Samsung, yapay zekayı kullanarak hem önceki seriyi hem de rakiplerini rekabette geride bırakabilir.

Öte yandan Samsung, kendi geliştirdiği  Exynos 2400 duyurusu sırasında metinden görüntüye yapay zeka modelinin yonga üzerinde çalıştırıldığına dikkat çekmişti. Benzer şekilde Snapdragon 8 Gen 3 yongası da dahili olarak Stable Diffusion veya diğer büyük dil modellerini çalıştırabilecek güçte. Dolayısıyla donanım tarafında cihaz üstü yapay zeka için bir engel yok. Samsung’un halen yapay zeka ile Galaxy S24’te neler yapacağı belirsizliğini koruyor. 

Kaynak: Sammobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...