Tgrt Haber

Samsung durmuyor: Popüler bir modele daha Android 14 (One UI 6) yayınladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
24 Kasım 2023 14:23 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 14:24
Samsung durmuyor: Popüler bir modele daha Android 14 (One UI 6) yayınladı

Samsung, Android'in en yeni sürümünü bir telefonuna daha getirdi. Android 14 tabanlı One UI 6 güncellemesi Avrupa'daki Galaxy S21 serisi kullanıcılarına sunuldu.

Samsung​, Android 14 tabanlı One UI 6 sürümünü dağıtmaya hız kesmeden devam ediyor. Son birkaç hafta içinde Galaxy A54, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 gibi hem üst seviye hem de orta seviyede konumlanan birçok akıllı telefon modelini güncellemişti.

Şimdi de Galaxy S21​ serisi, uzun bir beta sürecinin ardından kararlı Android 14 (One UI 6.0) deneyimine kavuştu. Güncelleme, G99xBXXU9FWK2 yazılım sürümü ile birlikte gelirken, ilk olarak İsviçre​'de kullanıma sunuldu ve kısa süre içinde diğer Avrupa ülkelerine de yayılması bekleniyor.

GALAXY S21 İÇİN ANDROİD 14 (ONE UI 6) ÇIKTI

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Galaxy S21 modelleri için One UI 6.0 beta güncellemeleri yayınlanmıştı. Şimdi ise kararlı sürüm, 2.28GB'lık bir indirme boyutuyla piyasaya çıktı. Dosya boyutu büyük olduğundan, güncellemeyi Wi-Fi bağlantısı üzerinden indirmek daha az maliyetli olacaktır.

Eğer Galaxy S21 serisi bir telefon kullanıcısıysanız ve Avrupa'da yaşıyorsanız, Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek Android 14'ün kullanılabilir olup olmadığını kontrol edebilir ve İndir ve Yükle seçeneği ile cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Bununla birlikte de One UI 6 temiz kurulum yapmak isteyen kullanıcılar, yeni güncellemenin firmware dosyasını bilgisayara indirdikten sonra Odin gibi programlar aracılığıyla telefona yükleyebilirler. Bu dosya SamMobile sitesinin veritabanından edinilebilir.

ONE UI 6'DA BÜYÜK BİR SORUN ÇIKTI

Bu arada One UI 6 güncellemesi, sınırlı sayıda kullanıcıyı etkilediği bilinen bir sorunla gündemde. Problemi belirtmek için Reddit gibi sosyal medya mecralarına uğrayan akıllı telefon sahipleri, sürümü yükledikten sonra OLED yanığı sorunuyla karşılaştıklarını öne sürdü.

OLED yanığı genelde ekran paneli kaynaklı meydana gelir, ancak iddialara göre Samsung'un yeni güncellemesi bilinmeyen bir sebeple bu soruna yol açıyor. Konuyla alakalı henüz şirketten bir açıklama gelmedi.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...