Tgrt Haber

Samsung Galaxy Z Flip 5 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
26 Temmuz 2023 14:26 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 16:05
Samsung Galaxy Z Flip 5 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Samsung Galaxy Z Flip 5 özellikleri, tasarımı ve fiyatı, bugün düzenlenen 'Galaxy Unpacked' etkinliğinde resmiyet kazandı. Teknoloji devi merakla beklenen katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürdü.

Samsung Galaxy Z Flip 5 özellikleri, tasarımı ve fiyatı nihayet belli oldu. Samsung bugün Güney Kore'de gerçekleştirdiği 'Galaxy Unpacked' etkinliği ile katlanabilir telefon​ serisine yeni bir üye ekleyerek, Galaxy Z Flip 5 modelini tanıttı.

Güçlü özellikleri ve şık tasarımı ile dikkat çeken bu akıllı telefonda en büyük sıçrama ekran tarafında yapıldı. Galaxy Z Flip 5'in ön tarafındaki küçük ekran, önceki modeldekine göre önemli ölçüde büyütüldü ve işlevselliği de, Samsung tarafından yapılan güncellemeyle artırıldı. İşte Galaxy Z Flip 5'in kapsamlı özellikleri:

GALAXY Z FLİP 5 ÖZELLİKLERİ VE TASARIMI

Galaxy Z Flip 5, dikey katlanabilir bir yapıya sahip. Katlanmamış halde 6.7 inç boyutunda, 2640 x 1080 çözünürlüğünde 120Hz OLED ana ekranı bulunuyor. Katlandığında ise 3.4 inç boyutunda, 720 x 748 çözünürlüğünde 60Hz OLED ekranla kullanıcı karşısına çıkıyor.

Z Flip 4'teki ön ekranda mesaj atma ve arama yapma gibi belli işlemler yapılabilirken, Galaxy Z Flip 5 ile ön ekranın yetenekleri artırıldı. Artık mesaj gönderirken klavye kullanılabiliyor ve Google Haritalar, YouTube gibi kısayolları düzenleme imkanı sunuyor.

Cihaz, gücünü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden alıyor. Bu güçlü işlemci sayesinde çoklu görevler, oyunlar ve uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Akıllı telefonda 8GB veya 12GB LPDDR5X RAM ve 128GB veya 256GB depolama seçenekleri mevcut.

Samsung Galaxy Z Flip 5 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

3,700mAh büyüklüğünde batarya, günlük kullanımda cihazın uzun süre dayanmasını sağlarken, 25W Quick Charge desteği sayesinde de hızlı bir şekilde şarj olabiliyor.

Ön tarafta 10 Megapiksel f/2.2 diyafram açıklığına sahip selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafta ise çift kamera sistemi bulunuyor. 12MP f/1.8 geniş açılı ana kamera, optik görüntü sabitleme (OIS) ve büyük 1.8μm piksel boyutu ile düşük ışık koşullarında bile net ve yüksek kaliteli fotoğraflar çekmeye olanak tanırken, 12MP f/2.2 ultra geniş açılı kamera sayesinde geniş açı fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Galaxy Z Flip 5, 5G (mmWave dahil), LTE ve Wi-Fi 6e bağlantı özellikleri ile kullanıcılara hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi sunuyor. Cihaz, Android 13 tabanlı OneUI 5.1.1 arayüzü ile kutudan çıkıyor. Telefon IPX8 suya dayanıklılık özelliğine da sahip.

SAMSUNG GALAXY Z FLİP 5 FİYATI

Graphite, Cream, Lavender ve Mint renkleriyle piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy Z Flip 5, 256 GB depolama sürümüyle 44 bin 999 TL’den, 512 GB’lık versiyon ise 47 bin 999 TL’ye satılacak.

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...