Tgrt Haber

Samsung Galaxy Z Flip 6'dan ilk bilgi geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
22 Ağustos 2023 13:01 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 13:02
Görsel: Samsung Galaxy Z Flip ve Fold

Samsung geçtiğimiz haftalarda Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 modellerini satışa çıkardı. Şimdi ise önümüzdeki yılın katlanabilir modelleri olması beklenen Z Flip 6 ve Z Fold 6 hakkında sızıntılar gelmeye başladı.

Görsel: Samsung Galaxy Z Flip ve Fold

Teknoloji​ devi Samsung​, yeni katlanabilir telefon​ modelleri üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. SamMobile'ın haberine göre Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 isimli yeni modellerin geliştirme süreci başladı. Bu modellerin özellikleri ve tasarım detayları hakkında çeşitli bilgiler gün yüzüne çıkmış durumda.

Z FLİP 6 50 MEGAPİKSEL KAMERAYLA GELEBİLİR

İddiaya göre Galaxy Z Flip 6, 50 Megapiksel ana kamerayla donatılacak. Bu gelişme, kullanıcıların daha yüksek kalitede fotoğraflar çekmesini sağlayacak önemli bir yenilik olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Galaxy Z Flip 6'nın kod adının "B6" olduğu belirtiliyor. Önceki model olan Galaxy Z Flip 5'in kod adının "B5" olduğu düşünüldüğünde, bu isimlendirmenin yeni modele atıfta bulunduğu tahmin ediliyor.

Galaxy Z Fold 6 ise "Q6" kod adıyla anılmakta. Bu modelle ilgili detaylar henüz tam olarak netleşmemiş olsa da, güçlü bir ihtimalle daha gelişmiş bir katlanabilir ekran yapısına ve Samsung'un en son yazılım güncellemesi olan Android 14 tabanlı One UI 6 ile piyasaya çıkması bekleniyor.

Ayrıca, Samsung'un Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 modellerinde daha yeni bir Snapdragon işlemci (4nm Snapdragon 8 Gen 3) kullanabileceği de konuşuluyor. Bununla birlikte, cihazlarda pil kapasitesinin artırılması ve katlanabilir ekranın daha iyi bir kalite sunması beklenen diğer gelişmeler arasında yer alıyor.

Her ne kadar henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu yeni modellerin önümüzdeki yılın Temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzde 1 yıla yakın bir süre olduğunu düşünürsek, yeni Samsung telefonları ile alakalı çok daha detaylı bilgiler önümüzdeki aylarda gelmeye devam edecektir.

Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 modellerini 26 Temmuz'da Güney Kore'de düzenlediği bir etkinlik ile tanıttı. Z Flip 5 45 bin iken, Z Fold 5 ise 65 bin TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

Kaynak: SamMobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...