Tgrt Haber

Samsung yapay zekanın kurbanı oldu: Veriler ChatGPT ile sızdırıldı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Nisan 2023 14:44 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 14:46
Samsung yapay zekanın kurbanı oldu: Veriler ChatGPT ile sızdırıldı!

OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT bu kez Samsung’un verilerini sızdırmasıyla gündeme geldi. Yapay zeka sohbet robotu iddialara göre üç kez veri sızdırdı.

Yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT’i gündemin dilinden düşmüyor. Pek çok konuda ismi anılan chatbot, bu kez veri sızıntı iddiasıyla geldi. Öyle ki bu sızıntı milyonlarca teknolojik ürünü bulunan Samsung​ cephesinde yaşandı.

Gizlilik endişeleri nedeniyle İtalyan hükümeti kısa süre önce ChatGPT’yi yasaklamıştı. Bunun yanı sıra şirketler de yapay zekayı çalışanları için yasaklama kararı aldı ve Samsung bunlardan biriydi. ChatGPT​ Samsung çalışanları için yasaklanırken 11 Mart’ta tekrardan kullanımına müsade edildi. Ancak bu süreçte ChatGPT aracılığıyla üç kez veri sızdırıldığı ortaya çıktı.

SAMSUNG VERİLERİ SIZDIRILDI

Yapay zeka tarafından sızdırılan veriler arasında yarı iletken iş biriminden alınan ekipman ölçümü ve verim verileri gibi önemli bilgiler bulunuyor. Olay, bir çalışanın yarı iletken veri tabanı indirme programının tüm sorunlu kaynak kodunu ChatGPT’ye girerek çözüm aramasıyla gerçekleşti. Ardından Samsung çalışanlarına şu maili gönderdi;

‘’Acil durum bilgi koruma önlemleri alındıktan sonra bile benzer bir kaza meydana gelirse, şirket ağında ChatGPT’ye erişim engellenebilir.’’

Diğer yandan pek çok şirket uygulamanın son derece sakıncalı yönlerinin olduğunu düşünüyor. 

Öyle ki Cyberhaven Labs tarafından yapılan bir araştırma, çeşitli sektörlerdeki şirketlerde 1,6 milyon çalışan tarafından ChatGPT kullanımını ortaya çıkardı. Analiz, ChatGPT kullanımı çalışma alanında ciddi bir sorun haline geldiğini söylüyor. Uygulama, potansiyel olarak hassas ve gizli verilerin sızmasına neden oluyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...