Tgrt Haber

Samsung'un yeni katlanabilir telefonları geliyor: Galaxy Unpacked tarihi açıklandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: gsmarena
07 Haziran 2023 13:20 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 13:24
Samsung'un yeni katlanabilir telefonları geliyor: Galaxy Unpacked tarihi açıklandı

Samsung'un her yıl düzenlediği Galaxy Unpacked 2023 etkinliği için tarih verildi. Söz konusu etkinlikte yeni katlanabilir modellerden Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 de tanıtılacak.

Yeni ürünleri üzerine çalışan Samsung​, önümüzdeki ay düzenlenecek Galaxy Unpacked etkinliğinde katlanabilir telefonları başta olmak üzere birçok yeni ürünüyle karşımıza çıkacak.

Ancak bu ürünlerin ne zamna geleceği epey merak konusuydu. Neyse ki kısa süre önce Samsung 'GalaxyUnpacked' için tarih verdi. 

GALAXY UNPACKED, TEMMUZ AYINDA DÜZENLENECEK

Gsmarena'nın aktardığına göre Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğini Temmuz ayının son haftasında düzenleyecek.

Samsung DX Küresel Pazarlama Merkezi Başkanı Lee Yong Hee, bir sonraki Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinin Güney Kore'nin Seul kentinde düzenleneceğini de belirtti.

Öte yandan Samsung, Unpacked etkinliğinde yeni nesil katlanabilir cihazlarını tanıtacağını da doğruladı. Samsung Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5 isimli iki yeni model etkinlikte sergilenecek.

Daha önceden etkinliğin tanıtım tarihinin 26 Temmuz'da olacağına dair söylentiler vardı. Görünüşe bakılırsa iddia edilen bu tarih doğru. Nitekim Samsung'un Temmuz'un son haftasını işaret etmesi, tüm okları 26 Temmuz'a çevirdi.

Z FLİP 5 VE Z FOLD 5 HANGİ ÖZELLİKLERLE GELECEK?

Samsung Galaxy Z Fold 5​ ve Galaxy Z Flip 5​, bu yılın en çok beklenen katlanabilir telefonları arasında.

Samsung'un yeni katlanabilir telefonları geliyor: Galaxy Unpacked tarihi açıklandı

Yeni nesil katlanabilir Galaxy Z Fold 5, Samsung'un en gelişmiş katlanabilir telefonu olacak. Telefon, açıldığında 7.6 inç, katlandığında ise 6.2 inç büyüklüğünde AMOLED ekranlara sahip olacak. Her iki ekran da 120 Hz tazeleme hızını destekleyecek ve Gorilla Glass Victus 2 ile korunacak. Telefonun ön kamerası ise ekranın altına gizlenecek.

İşlemci tarafından ciha, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemcisinden güç alacak. Bu işlemci, özel olarak Samsung için tasarlanmış bir yonga seti olacak. Telefonun belleği 12 GB LPDDR5 RAM, depolama alanı ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB UFS 4.0 seçenekleri arasında değişecek.

50 MEGAPİKSEL KAMERA

Galaxy Z Fold 5'in arka tarafında üçlü kamera kurulumu bulunacak. Ana kamera 50 MP çözünürlüğünde olacak ve optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğini de destekleyecek. Diğer iki kamera ise sırasıyla 12 MP ultra geniş açılı ve 10 MP telefoto'dan oluşacak. Son olarak cihaz, 8K@30fps video kaydı desteğiyle gelecek.

Daha uygun fiyatla gelmesi beklenen Galaxy Z Flip 5 ise Galaxy Z Fold 5'e göre daha kompakt bir katlanabilir telefon​ olacak.

Telefon, açıldığında 6.7 inç, kapandığında ise 3.4 inç büyüklüğünde AMOLED ekranlara sahip olacak. İç ekran da tıpkı Galaxy Z Fold 5 gibi 120 Hz tazeleme hızını destekleyecek.

Galaxy Z Flip 5 de Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemcisini kullanacak. Ancak telefonun belleği ve depolama alanı daha düşük olacak: 8 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB veya 512 GB UFS 4.0 depolama seçenekleri sunulacak.

Öte yandan bu telefonun kamera sistemi de Galaxy Z Fold 5'e nispeten daha sade olacak. Telefonun arka tarafında çift kamera kurulumu olacak: Birisi ana kamera, diğeri ise ultra geniş açılı kamera olacak. Kamera çözünürlükleri ve video kaydı özellikleri henüz bilinmiyor. Muhtemelen Samsung 48 Megapiksele geçiş yapacaktır diye tahmin ediyoruz.

Galaxy Z Flip 5'in diğer özellikleri arasında IPX8 suya dayanıklılık, geliştirilmiş hoparlörler ve titreşim motoru bulunacak.

Kaynak: Gsmarena
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: gsmarena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...