Tgrt Haber

Samsung, Galaxy S23 Ultra’yı ne kadar maliyetle üretti? Parçası parçasına hesaplandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Counterpoint
02 Haziran 2023 17:30 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 17:33
Samsung, Galaxy S23 Ultra’yı ne kadar maliyetle üretti? Parçası parçasına hesaplandı

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi Galaxy S23 Ultra, Türkiye’de oldukça yüksek fiyat etiketiyle satılıyor. Peki bu telefonun Samsung’a maliyeti ne kadar?

Samsung​, 2023’ün başında en yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S23 serisiyle karşımıza çıktı. Seride üç model yer alırken, cihazların ülkemizdeki fiyatı ise pahalı olmasıyla dikkat çekiyor.

Peki Samsung bu telefonları ne kadara üretiyor. Her biri hesaplanmadı ancak Galaxy S23 Ultra’nın maliyeti parçalarına göre ele alındı. İşte S23 Ultra’nın maliyeti ve parçaları…

S23 ULTRA’NIN MALİYETİ BELLİ OLDU

Counterpoint araştırma şirketine göre Samsung’un Türkiye’de de satılan S23 Ultra’yı üretmek adına cihaz başına ödediği ücret yaklaşık 469 dolar seviyesinde yer alıyor.

Samsung, Galaxy S23 Ultra’yı ne kadar maliyetle üretti? Parçası parçasına hesaplandı

Samsung’un en büyük para ödediği isim telefon için Snapdragon işlemciyi ve ekran altı ultrasonik parmak izi sensörünü sağlayan Qualcomm​ oluyor. Bu yüzden telefonlarında kendi Exynos işlemcilerini kullanmak adına büyük yatırımlar yapan Samsung, amiral gemisi özelinde Corning, NXP, Sony ve TDK gibi firmalardan da parça alımı yapıyor.

Öte yandan LOG’un haberine göre Galaxy S23 Ultra’yı üretmek için Samsung’un kendi içerisinden aldığı parçalar da yer alıyor. Mesela bazı kameralar, ekran, NAND flaş ve batarya Samsung Group bünyesi altındaki yan şirketlerden sağlanıyor.  Tabii ki söz konusu şirketler ayrı olduğu için bunlara da ödeme yapılıyor.

Kaynak: Gsmarena
Derleme: tgrthaber.com

Kaynak: Counterpoint

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...