Tgrt Haber

Sanal gerçeklikte GTA 6 keyfi! Meta Quest için Xbox desteği geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
14 Aralık 2023 12:28 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 12:30
Sanal gerçeklikte GTA 6 keyfi! Meta Quest için Xbox desteği geldi

Sanal gerçeklik gözlüğü (VR) Meta Quest'te WhatsApp ve Instagram dahil birçok uygulama kullanılabiliyor. Meta şimdi VR cihazlarına Xbox oyunlarını getireceği yeni özelliğini duyurdu. Game Pass platformu Meta'ya eklendi.

Microsoft, aylık abonelik temelli bulut oyun hizmeti olan Xbox Cloud Gaming platformuyla, Game Pass​'teki yüzlerce oyuna hem Windows ve Mac'ten hem de Android ve iOS mobil cihazlardan erişim imkanı sunuyor.

Starfield​ ve önümüzdeki yıl gelmesi beklenen Call of Duty​ serisi başta olmak üzere yüzlerce oyun artık sanal gerçeklikte de oynanabilecek. Meta ile Xbox arasındaki iş birliğinin bir meyvesi olarak, Xbox Cloud Gaming hizmetinin Meta Quest VR gözlüklerinde kullanıma sunulduğu açıklandı.

GAME PASS ULTIMATE ABONELİĞİ GEREKİYOR

Hizmet Meta Quest 2, Meta Quest 3 veya Meta Quest Pro dahil olmak üzere Meta'nın Quest serisi gözlüklerinde kullanılabiliyor. Bunun için piyasaya sürülen yeni uygulamayı kullanmak için tek gereksinim: aylık 209 TL'ye sahip olunabilen Xbox Game Pass Ultimate aboneliği olarak açıklandı.

Meta Quest VR; Xbox Gamepad, PlayStation 4 Kumandası, Nintendo Switch Pro veya PlayStation 5 (gelecekte) ile eşleştirilebilir. Xbox Cloud Gaming uygulamasına Meta Quest Store'dan ücretsiz olarak ulaşılabilir. Ancak kullanıcıların, Quest cihazlarını en son yazılım sürümüne güncellemeleri gerekiyor.

Sanal gerçeklikte GTA 6 keyfi! Meta Quest için Xbox desteği geldi
Meta Quest Pro

TV VE OYUN KONSOLUNA İHTİYAÇ YOK

Kullanıcılar, Quest VR üzerinde Starfield ve Forza Motorsport gibi yüksek kaliteli oyunların keyfini herhangi bir televizyona ya da oyun konsoluna ihtiyaç duymadan oynayabilecek. Meta en iyi oyun deneyimi için, Qualcomm Snapdragon XR2 platformu tarafından desteklenen Quest 3 veya Pro'yu öneriyor.

META QUEST İLE XBOX CLOUD GAMING NASIL KULLANILIR?

Quest kulaklığında Xbox bulut oyunlarının keyfini çıkarmak için kullanıcıların desteklenen kumandayı sanal gerçeklik gözlüğüyle eşleştirmesi ve ardından Xbox Game Pass Ultimate abonesine sahip Microsoft hesabında oturum açması gerekiyor.

GTA 6 GAME PASS PLATFORMUNA GELECEK Mİ?

Rockstar Games'in 2025 yılında piyasaya süreceğini açıkladığı Grand Theft Auto (GTA 6), Xbox Game Pass platformuna eklenirse, Meta Quest sanal gerçeklik gözlüğünde de oynanabilir. Rockstar'ın oyunu Game Pass'te sunup sunmayacağı ise henüz belli değil.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...