Tgrt Haber

Sanal gerçeklikte 'WhatsApp' dönemi: Meta Quest'e geliyor

17 Haziran 2023 12:56 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 13:56
Sanal gerçeklikte 'WhatsApp' dönemi: Meta Quest'e geliyor

Meta sanal gerçeklik başlığı Meta Quest'e WhatsApp bağlanabilmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Dünyanın önde gelen mesajlaşma​ uygulamalarından biri olan WhatsApp, Meta​'nın popüler sanal gerçeklik​ gözlüğü Meta Quest ile entegre olmak için çalışmalara başladı. Meta Quest kullanıcıları artık sanal gerçeklik ortamında dahi WhatsApp üzerinden iletişim kurabilecekler.

Meta Quest, insanlara sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimi sunan bir cihaz olarak büyük bir ilgi görüyor. Kullanıcılar Instagram ve YouTube başta olmak üzere günlük hayatta hepimizin kullandığı içerik platformlarına girebiliyorken, aynı zamanda da VR’a özel hazırlanmış oyunları ve uygulamaları da kullanabiliyorlar.

Şimdi ise, WhatsApp entegrasyonuyla birlikte bu gözlük, kullanıcıların anlık mesajlaşma, görüntülü aramalar ve dosya paylaşımı gibi WhatsApp özelliklerine sanal gerçeklik dünyasında erişmelerini sağlayacak.

BETA SÜRÜMÜNDE ORTAYA ÇIKTI

WhatsApp’ın Meta Quest’e bağlanmasını sağlayacak yeni özellik, WABetaInfo tarafından ortaya çıkarıldı. Uygulamanın en son yayınlanan Android beta sürümünde “Bağlı cihazlar” bölümünde “Meta Quest” başlığıyla anlık olarak senkronize edildiği gözüküyor.

WhatsApp ile Meta Quest arasındaki bağlantının nasıl sağlanacağı ise bilinmiyor. Meta, sanal gerçeklik gözlüğüne özel bir WhatsApp aplikasyonu geliştirebilir veya kullanıcılar, hesaplarını gözlükteki web tarayıcısı üzerinden WhatsApp Web aracılığıyla bağlayabilirler.

Sanal gerçeklikte 'WhatsApp' dönemi: Meta Quest'e geliyor

Bu arada WhatsApp halihazırda da zaten Meta Quest’te kullanılabiliyor. Ancak ‘sideloading’ adı verilen bir işlemle, WhatsApp’ın APK dosyasını cihaza harici bir kaynaktan kurmak gerekiyordu. Fakat bu da özellikle sideloading hakkında yeterli bilgisi olmayan kullanıcılar için oldukça zorlu bir süreç oluyordu.

WhatsApp’ın Meta Quest’te doğrudan desteklenecek olması kullanıcıları bu zahmetli süreçle uğraşma derdinden kurtaracağı gibi, sanal gerçeklik gözlüğüyle dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla bağlantıda kalmasını sağlayacak ve sosyal deneyimlerini daha da zenginleştirecektir.

REELS DA GELİYOR

Meta'nın sanal gerçeklik başlığıyla ilgili yaptığı çalışmalar tabii ki WhatsApp ile sınırlı değil. Yakın zamanda önce Instagram Reels videolarının Meta Quest'te izlenebileceği ortaya çıktı. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin kısa süre içinde Quest sahiplerinin beğenisine sunulması bekleniyor.

Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...