Tgrt Haber

Şarjı adeta bitmeyecek! iPhone 16 Pro Max'ten yeni bilgi geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
13 Şubat 2024 10:42 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 10:44
Şarjı adeta bitmeyecek! iPhone 16 Pro Max'ten yeni bilgi geldi

iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesine aylar kala yeni özellikleriyle ilgili sızdırılan bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak yeni iPhone 16 Pro Max'in batarya kapasitesiyle ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Son günlerde gelen haberlere göre iPhone​ 16 Pro Max​ modeli, iPhone tarihinde sunulan en uzun pil ömrüne sahip olabilir. Güney Kore merkezli kaynaklara dayandırılan bilgilere göre bu yeni iPhone modeli bir dizi yenilikle birlikte gelecek.

İPHONE 16 PRO MAX, İPHONE TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATACAK

Bir Naver kullanıcısı olan "yeux1122" tarafından yapılan paylaşıma göre, iPhone 16 Pro'nun ekran boyutu​ 6.1 inçten 6.3 inçe çıkacak. Bununla birlikte cihazın şasi boyutundaki artış ve iç yapıdaki değişiklikler, cihazın optik zoom yeteneklerini artırmasını sağlayacak. Bu da muhtemelen geçen yıl iPhone 15 Pro Max'te tanıtılan tetraprism 5x telefoto kamerasını da içerecek.

Yapılan açıklamalara göre, boyut artışı mevcut modele kıyasla pek fark edilmeyecek ancak cihazın hala Samsung'un Galaxy S24'ünden daha geniş çerçevelere sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca iPhone 16 Pro'nun daha büyük bir pil içereceği ve bu sayede daha uzun pil ömrü sunacağı da söyleniyor.

iPhone 16 Pro Max'in pil ömrünün şu anda 29 saatlik bir pil ömrüne sahip olan iPhone 15 Pro Max'i de aşabileceği düşünülüyor. Önceki raporlara göre, iPhone 16 Pro Max'in pil kapasitesi selefinden yüzde 5 daha büyük olacak ve yaklaşık 4.676 mAh kapasitesiyle gelecek.

Ayrıca iPhone 16 Pro modellerinin 8 GB belleği koruyacağı, Apple'ın cihazın titanyum çerçevesinin üretim sürecini iyileştirdiği ve maliyetleri düşürdüğü söylentileri de bulunuyor.

iPhone 16 serisinin eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...