Tgrt Haber

'Şifre paylaşım yasağı' furyasında son kurban Disney+ üyeleri

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 Şubat 2024 10:19 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 10:22
'Şifre paylaşım yasağı' furyasında son kurban Disney+ üyeleri

Netflix'in ardından Disney+ da şifre paylaşımını yasaklayacağını resmen duyurdu. Yasak kararı yürürlüğe girdikten sonra Disney aboneleri, hane dışında yaşayan kişilerle hesaplarını ücretsiz bir şekilde paylaşamayacak.

Şirketin yatırımcılarla gerçekleştirdiği bir toplantıda konuşan Disney​ Baş Mali Sorumlusu (CFO) Hugh Johnston, şifre paylaşım yasağının bu yaz uygulamaya konulacağını açıkladı.

"Uygunsuz paylaşımdan" şüphelenilen Disney+​ hesaplarına, kendilerine ait bir abonelik oluşturma seçeneği göstereceklerini belirten Johnston, hesap sahiplerinin ek ücret karşılığında hane dışında yaşayan kişileri eklemesine izin vereceklerini söyledi. Ancak fiyat bilgisi paylaşmadı.

"ABONELERİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Hugh Johnston, Disney+ şifre paylaşım yasağı uygulama kararı almalarının sebebine ilişkin de konuştu. "Genel müşteri deneyimini iyileştirmek ve abone tabanımızı büyütmek için bu yeni işlevi kullanıma sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl hem Disney Plus hem de Hulu, kullanıcıların aboneliklerini haneleri dışındaki kişilerle paylaşmalarını yasaklayacak şekilde hizmet şartlarını güncellemişti. Yeni şartlar 25 Ocak'ta yeni aboneler için geçerli olmaya başladı, ancak mevcut üyeler için 14 Mart'ta geçerli olacak.

Öte yandan Netflix​ de geçen yıl benzer bir ücretli paylaşım özelliğini kullanıma sunmuştu ve abonelerinden evlerinin dışında bulunan bir kişiyi eklemek için ayda fazladan 7,99 dolar istemeye başlamıştı.

Disney CFO'su Hugh Johnston, Netflix'in şifre paylaşımından elde ettiği kârı ve abone büyümesini örnek göstererek ücretli paylaşımın kendileri için bir fırsat olduğunu belirterek, "Rakibimizin açıkça faydalandığı bir şeydir bu. Önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceğimiz bazı çok spesifik aksiyonlarımız olacak." diye konuştu.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...