Tgrt Haber

Şifresiz girişin ardından WhatsApp’a sürpriz bir yenilik daha geldi: Dinledikten sonra kendi kendine silinecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
19 Ekim 2023 09:35 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 09:38
Şifresiz girişin ardından WhatsApp’a sürpriz bir yenilik daha geldi: Dinledikten sonra kendi kendine silinecek!

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp için sürpriz bir özellik daha geliştirilmeye başlandı. Beta kullanıcıları artık kendi kendine imha edilen sesli mesajlar gönderebilecek. İlk görüntüler geldi.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​ için gelen özelliklerin ardı arkası kesilmiyor. Meta​ son olarak Passkey, yani Android cihazlar için şifresiz geçiş desteğini devreye alırken bu kez de başka bir özellik için kolları sıvadı.

Wabetainfo sitesinin haberine göre , WhatsApp yeni bir özellikle kullanıcılarının gizliliğine bir adım daha katkıda bulunuyor. Popüler mesajlaşma uygulaması, kendini imha eden sesli mesaj özelliğini beta kullanıcıları için test etmeye başladı.

SESLİ MESAJLAR, İSTERSENİZ SONRADAN SİLİNEBİLECEK

WABetaInfo, uygulamanın son yayınlanan beta sürümünde kendi kendini imha edebilen sesli mesajlar özelliğine erişti. Bu özellik, ‘’Bir Kez Görüntüle’’ seçeneği olan fotoğraf ve videolar ile aynı çalışma sistemine sahip. Tek farkı gönderilen sesli mesaj karşı tarafa iletildikten sonra kendi kendine silinmesi, yani imha edilmesi.

Öte yandan WhatsApp'ın bu yeni özelliği, daha önce tanıttığı "kendiniimha eden mesajlar" özelliğinin bir uzantısı olarak karşımıza çıkacak. Ancak sesli mesajlara özgü bu yeni uygulama, kullanıcıların sesli içerikleri daha rahat bir şekilde paylaşmalarını da teşvik edecektir diye düşünüyoruz.

Şifresiz girişin ardından WhatsApp’a sürpriz bir yenilik daha geldi: Dinledikten sonra kendi kendine silinecek!

Beta kullanıcıları şu anda bu özelliği test ederken, genel kullanıcı kitlesi için ne zaman yayınlanacağına dair kesin bir tarih henüz verilmedi. WhatsApp, kullanıcı geri bildirimlerini alarak bu özelliği en iyi şekilde optimize etmeyi hedefliyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta bu özellik devreye alınabilir.

9to5Google.com sitesinin aktardığına göre ‘’Bir Kez Görüntüle’’, 2021 yılında kullanıma sunuldu. Bir yıl sonra WhatsApp, bu tür medyaların ekran görüntülerini ve ekran kayıtlarını engellemeye de başladı. Kullanıcılar tıpkı diğerlerinde olduğu gibi kendi kendini imha eden sesli mesajları da indiremeyecek veya kaydedemeyecek.

 

Kaynak: WABetainfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yucell20 Ekim 2023 11:41

Deneyelim

Sonraki Haber Yükleniyor...