Tgrt Haber

Şimdi Instagram düşünsün! TikTok'tan çok konuşulacak uygulama geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5mac.com
12 Mart 2024 13:51 - Güncelleme : 12 Mart 2024 13:51
Şimdi Instagram düşünsün! TikTok'tan çok konuşulacak uygulama geliyor

TikTok'un en son sürümünde keşfedilen bilgilere göre, Instagram'a rakip bir uygulama olan "TikTok Photos"un geliştirildiği ve kullanıcıların fotoğraflarını paylaşabilecekleri bir platform olacağı belirtiliyor.

TikTok​, uzun süredir 'kısa biçimli videoların' lokomotifi konumunda bulunuyor. Hatta o kadar büyük bir etki oluşturdu ki Facebook, Instagram​ ve YouTube gibi diğer devler de bu kervana katılarak Reels & Shorts gibi kendi kısa video​ özelliklerini kullanıma sundular.

TİKTOK "KENDİ INSTAGRAM'I" İÇİN KOLLARI SIVADI

Şimdiyse "işler tersine mi çevriliyor?" diye düşündürten bir gelişme yaşandı. Android Authority sitesinin paylaştığı habere göre TikTok'un 33.8.4 numaralı en son sürümünde ortaya çıkarılan bilgiler, ufukta yeni bir uygulamanın olasılığına işaret ediyor: Söz konusu uygulama 'TikTok Photos' adını taşıyor.

Web sitesinde görülen kod dizelerine göre bu yeni uygulama, kullanıcıların fotoğraflarını arkadaşları ve aileleriyle paylaşabilecekleri bir ana sayfa akışına sahip olması yönüyle Instagram'a benzeyecek. Hatta doğrudan rakibi olacak da diyebiliriz.

TİKTOK'TAKİ İÇERİKLER BURAYA AKTARILABİLECEK

İddialarda yer alan bilgiye göre TikTok Photos, teknik olarak bağımsız bir uygulama olacak ancak ana TikTok uygulamasıyla da entegre çalışacak. Örnek vermek gerekirse kullanıcılar, TikTok'taki içeriklerini doğrudan 'Photos' platformuna aktarabilecekler.

Şimdi Instagram düşünsün! TikTok'tan çok konuşulacak uygulama geliyor - 1. Resim

Bir başka kod dizesinde uygulamadan "fotoğraf paylaşımlarından hoşlanan, benzer düşüncelere sahip diğer insanlara" ulaşılacak bir yer olarak bahsediliyor.

TikTok Photos'un ne zaman ve nerede yayınlanacağına dair herhangi bir ayrıntı yok ancak resmi bir duyurunun çok yakında gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD'DE YASAKLANABİLİR

Öte yandan TikTok, şu sıralar ABD'nin hazırladığı bir yasa tasarısı nedeniyle ülke çapında yasaklanacağı iddiasıyla gündeme. Söz konusu tasarı yasalaşırsa ana şirket ByteDance, sosyal medya​ platformunu 6 ay içinde satmak zorunda kalacak veya ABD'de yasaklanacak.

Kaynak: 9to5mac.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...