Tgrt Haber

Şimdi X düşünsün! Threads için merakla beklenen özellik çıkış yaptı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 10:06 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 10:07
Şimdi X düşünsün! Threads için merakla beklenen özellik çıkış yaptı

X, eski adıyla Twitter'ın öne çıkan en iyi özelliklerinden biri Threads için de kullanıma sunulmaya başlandı. Artık gündemin ana başlıkları platform üzerinden görülebilecek.

X, yani Twitter'ın son zamanlardaki en iddialı rakiplerinden Threads​, piyasaya çıkış yapmasının ardından çok kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Merak edilip indirilen ve bu rakamlara ulaşan uygulama, sonraki süreçte ise giderek düşüş yaşadı ve Meta​'yı bir kez daha harekete geçirdi. Threads için sık sık yeni özellikler ekleyip kaybettiği kullanıcıları kazanmak isteyen teknoloji devi, bu özelliklere şimdi bir yenisini daha ekledi. 

THREADS, TREND DESTEĞİNE KAVUŞTU

X'in en popüler özelliklerinden biri, kesinlikle trend olan konulardır. Kullanıcılar uygulamanın sağ taraıfnda yer alan menüde günün dikkat çeken ana başlıklarını takip edebiliyor. 

Threads ile çıkış yaptığı günden itibaren bu özellikten yoksundu. Neyse ki 2024'ün ilk aylarında Meta, Threads için trend aramalar özelliğini devreye almaya başladı.

9tomac.com sitesinin aktardığına göre Threads, ABD’den başlayarak Trender özelliğini kullanıma sundu. Diğer ülkeler ise, pilot testin tamamlanmasının ardından trends işlevine kavuşmuş olacak.

Şimdi X düşünsün! Threads için merakla beklenen özellik çıkış yaptı - 1. Resim

Instagram​ CEO’su Adam Mosseri​ tarafından da paylaşılan bu özellik, kullanıcıların “insanların hakkında konuştuğu güncel konuları” bulmasına yardımcı olmaya imkan sunuyor.

Öte yandan Mosseri’ye gör, Threads’de yer alan trend konular; Arama sekmesinde ve Sizin İçin akışında bulunuyor. Mosseri, uygulamanın yapay zeka tarafından insanların platformda nelerle etkileşime girdiğine göre belirlendiğini ifade etti. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...