Tgrt Haber

SiriGPT mi? Apple’dan ChatGPT’ye rakip olacak sohbet robotu geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Wall Street Journal
20 May 2023 11:39 - Güncelleme : 20 May 2023 11:45
SiriGPT mi? Apple’dan ChatGPT’ye rakip olacak sohbet robotu geliyor

Yapay zeka sohbet robotu için teknoloji devleri rekabete girerken, Apple'ın da kendi modelini geliştirdiği ortaya çıktı. Peki SiriGPT mi geliyor? İşte paylaşılan son detaylar...

Yapay zekasohbet robotu​ ChatGPT’nin piyasaya çıkması teknoloji sektöründe adeta devrim yaptı. Şirketlerin bu alanda önemli yatırımları olurken, Microsoft ise ChatGPT’yi Bing​ tarayıcısına entegre ederek yeni bir döneme başladı.

Başlangıçta sadece internet sitesinde kullanılabilen ChatGPT​, artık internet tarayıcılarının arama motoruna da entegre ediliyor. Ama sadece bu kadarıyla da kalmayacak, şimdi ise sesli asistanlar da yapay zekaya geçiş yapıyor ve Apple’ın bu alanda önemli bir çalışması var.

APPLE​, CHATGPT RAKİBİ SOHBET ROBOTU ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Wall Strees Journal’ın haberine göre Apple, çalışanlarına kısa süre önce ChatGPT ve diğer sohbet robotu yazılımlarını kullanmasını yasakladı. Ancak bunun tek nedeni yeni geliştirilen iPhone 15 veya bir başka ürünler değil.

SiriGPT mi? Apple’dan ChatGPT’ye rakip olacak sohbet robotu geliyor

Görünüşe bakılırsa Apple yapay zeka alanında da önemli bir mesai yapıyor. Şirketin yapay zeka destekli bir sohbet robotu üzerine çalıştığı, bunun ChatGPT rakibi olarak geleceği bildirildi. Ancak Apple’ın kendi yapay zeka modeli hakkında somut olarak çok fazla bir şey yok.

İŞE ALIMLAR DA BAŞLADI

Yapay zeka modeli için kolları sıvayan Apple, birçok iş ilanını da açtı. Apple’ın yayınladığı ondan fazla iş ilanı “üretken yapay zekâ konusunda uzman” kişilerin arandığını ortaya koyuyor. Şirket, özellikle olağanüstü otonom sistemler oluşturma konusunda tutkulu makine öğrenimi uzmanları aradığını belirtiyor. Bu tarz iş ilanlarının 27 Nisan’da yayınlanmaya başladığı da gelen bilgiler arasında.

Kaynak: WSJ
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: Wall Street Journal

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...