Tgrt Haber

Apple çalışanlarına ChatGPT yasaklandı! Neden?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
19 May 2023 10:34 - Güncelleme : 19 May 2023 10:35
Apple çalışanlarına ChatGPT yasaklandı! Neden?

ChatGPT'nin yükselişi sürerken, dünyanın dört bir yanından uygulamanın yasaklandığı haberleri gelmeye devam ediyor. Samsung'un ardından Apple da çalışanlarının ChatGPT ve benzeri üretken yapay zeka araçlarını kullanmalarını yasakladı.

Bazı Samsung​ çalışanları şirketin hassas verilerinin ve kodlarının "yanlışlıkla" ChatGPT​'nin eline geçmesine yol açmıştı. Olaydan sonra Güney Koreli teknoloji devi bütün çalışanlarına ChatGPT gibi yapay zeka​ araçlarını yasaklamıştı. Kurala uymayanlara ise işten çıkarmaya kadar yaptırım uygulayacağını söylemişti.

Apple​ de ChatGPT'ye yaptırım uygulayanlar arasına girdi. The Wall Street Journal'ın haberine göre şirket çalışanlarına gönderdiği bildiride, ChatGPT ve benzeri bütün üretken yapay zeka araçlarının kullanımını yasakladığını duyurdu.

APPLE KENDİ YAPAY ZEKA PLATFORMUNU GELİŞTİRECEK

İddialarda yer alan bilgiye göre Apple'ın ChatGPT'yi yasaklamasının sebebi kendi yapay zeka platformunu geliştiriyor olmasından kaynaklı. Şirket bu teknoloji üzerinde çalışan ekip üyelerinin birtakım gizli bilgileri yanlışlıkla ChatGPT'ye kaptırmasından endişe ediyor.

Yani özetle Apple, Samsung'un başına gelen talihsiz olayı yaşamak istemiyor. Apple ayrıca GitHub tarafından geliştirilen CoPilot'un da kullanımını yasakladı. Bulut tabanlı bu yapay zeka aracı geliştiricilere kod yazma sürecinde yardımcı oluyor, hatta çok karmaşık kodları bile yazabiliyor.

Apple çalışanlarına ChatGPT yasaklandı! Neden?

Bazı Samsung mühendislerinin, ChatGPT'den yazdığı kodlarda bir hata olup olmadığını denetlemesini istediği ve bu yüzden şirketin hassas verilerinin yapay zekanın eline geçtiği ortaya çıkmıştı.

Samsung ChatGPT'yi yasakladıktan sonra kendi yapay zeka platformunu kurmak için harekete geçti. Güney Koreli arama motoru Naver ortaklığıyla geliştirilen sohbet robotu başlangıçta şirket çalışanlarına özel olacak. İlerleyen süreçte ChatGPT gibi herkese açılıp açılmayacağı konusunda bilgi sahibi değiliz.

Öte yandan Apple'ın üzerinde çalıştığı yapay zeka platformunun detayları da henüz bilinmiyor. ABD'li teknoloji devi Haziran ayında gerçekleştireceği WWDC23'e odaklanmış durumda. Bu konferansta iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS'un yeni sürümleri ile XR (Genişletilmiş Gerçeklik) başlığını tanıtacak.

Kaynak: PhoneArena

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...