Tgrt Haber

Siz bırakın Bard izlesin: Google’ın yapay zekasına YouTube desteği geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
23 Kasım 2023 11:42 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 11:42
Siz bırakın Bard izlesin: Google’ın yapay zekasına YouTube desteği geldi

Google Bard, ChatGPT karşısında bir adım öne geçmesini sağlayacak bir özelliğe kavuştu. Artık YouTube'daki videoların içine bakabiliyor ve videoyla ilgili sorulara cevap verebiliyor.

Google, yapay zeka​ uygulaması Bard için kullanışlı bir özellik duyurdu. Artık YouTube​ platformundaki videoların içeriğini gerçek zamanlı olarak analiz ederek özetleyebiliyor ve video hakkındaki sorulara cevap verebiliyor.

Google, eylül ayında yayınladığı güncellemeyle Bard'a eklenti desteği kazandı. Yapay zeka bu sayede kullanıcıların diğer Google uygulamalarıyla etkileşim kurabilir hale geldi. Örneğin "yemek yerken izleyebileceğim komik videolar bul" dendiğinde YouTube'a bağlanarak isteği gerçekleştirebiliyor.

GOOGLE BARD​, YOUTUBE İZLEYEBİLİYOR

Artık bu basit eylemin çok daha fazlası yapılabilecek. Herhangi bir sebeple izleyemediğiniz bir videonun linkini gönderip "Summarize (Özetle)" dediğinizde, videoda ne olup ne bittiğini kabaca yazıya döküyor. Örneğin bir yemek tarifinde kullanılan malzemeyi bilmediğinizi düşünün, Bard'a onun ne olduğunu sorabilirsiniz.

Google, bu özelliğin henüz erken test aşamasında olduğunu söyledi ve genel kullanıma açılacağı tarihi açıklamadı. Ayrıca Google Bard uzantıları da yalnızca İngilizce dilinde kullanılabiliyor. Yapay zeka Türkiye'de kullanılabilir olmasına rağmen her özelliği Türkçe dilini desteklemiyor.

Bard, yayınlandığı günden beri ChatGPT​'nin karşısında "beceriksiz" kaldığına dair tepkiler almaktaydı. En büyük eleştiri, sorulan sorulara ısrarla yanlış cevap veriyor olduğu yönündeydi. Ancak teknoloji devi firma eksikleri birer birer kapatmaya çalışıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ChatGPT'nin ücretli sunduğu "görsel arama desteğini" Bard bedava yaptı. Ancak OpenAI'nin sohbet botunun en büyük avantajlarından birinin, sesli iletişim imkanı olduğu değerlendiriliyor. Şirket daha önce ChatGPT Plus'a özel bu işlevi artık ücretsiz kullanıcıların da deneyimlemesine izin veriyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...