Tgrt Haber

Snapdragon 8 Gen 3 tanıtıldı: Amiral gemisi telefonlarda çığır açan performans

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Qualcomm
25 Ekim 2023 10:40 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 10:45
Snapdragon 8 Gen 3 tanıtıldı: Amiral gemisi telefonlarda çığır açan performans

Çip üreticisi Qualcomm, yeni nesil amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3’ü tanıttı. Peki ne özellikler sunuyor?

ABD merkezli çip üreticisi Qualcomm​, mobil amiral gemilerine güç verecek yeni nesil işlemcisini tanıttı. Merakla beklenenn Snapdragon 8 Gen 3​ resmiyet kazanırken, ilk hangi markalarda kullanılacağı da açıklandı.

Qualcomm’un mobil telefonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Chris Patrick, “Snapdragon 8 Gen 3, tüketicilere üst düzey performans​ ve olağanüstü deneyimler sunmak için tüm sistemde yüksek performanslı yapay zekayı kullanıyor” dedi. “Bu platform, kullanıcıların benzersiz içerik oluşturmasına, üretkenliğe yardımcı olmasına ve diğer çığır açan kullanım durumlarına olanak tanıyan yeni bir üretken yapay zeka​ çağının kilidini açıyor.” 

SNAPDRAGON 8 GEN 3 İLE PERFORMANSIN SINIRLARI AŞILACAK

Snapdragon 8 Gen 3, önceki nesil Snapdragon yonga setlerine kıyasla çok daha yüksek performans ve enerji verimliliği sunuyor. Bu, 5nm üretim sürecinde yapılan iyileştirmelerin ve geliştirilmiş mimarinin bir sonucu. Yüksek performanslı çekirdekler, daha hızlı ve daha verimli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için tasarlanmış.

Yeni Adreno grafik işlemci​ birimi ile oyun ve grafik yoğunluklu uygulamalar konusunda ciddi bir sıçrama vaat ediyor. Yenilenen AI (Yapay Zeka) motoru sayesinde cihazlar, kullanıcılarının ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak daha hızlı ve kesintisiz bir deneyim sunacak.

Snapdragon 8 Gen 3 tanıtıldı: Amiral gemisi telefonlarda çığır açan performans

Bunun yanı sıra Snapdragon 8 Gen 3, 5G bağlantı konusunda da sınıfının en iyisi. Daha geniş bant aralığı ve geliştirilmiş bağlantı hızları ile kullanıcılar, ultra hızlı internet deneyimini her yerde yaşayabilecek. Ayrıca, bu yeni işlemci, Wi-Fi 7 desteği ile evde veya ofiste kablosuz bağlantıları daha da hızlandıracak.

Kamera teknolojisi konusunda da Snapdragon 8 Gen 3, devrim niteliğinde yeniliklere imza atıyor. ISP (Image Signal Processor) birimi, fotoğraf ve video çekimlerinde daha yüksek kalite, daha iyi düşük ışık performansı ve daha hızlı otomatik odaklama özellikleri sunuyor.

Enerji verimliliği konusunda da önemli adımlar atan Snapdragon 8 Gen 3, daha uzun pil ömrü ve daha kısa şarj süreleri vaat ediyor. Quick Charge teknolojisi ile cihazlarınızı kısa sürede tamamen şarj edebilirsiniz.

Ayrıntılı özelliklerle ilgileniyorsanız, Snapdragon 8 Gen 3, bir “Prime” çekirdek, 5 Performans çekirdeği ve 2 Verimlilik çekirdeği içeren 8 çekirdekli bir CPU ile geliyor. Bu çipteki Adreno GPU ilk kez Unreal Engine 5.2 kullanan oyunlarda global aydınlatma ile donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekleyecek. Çip ayrıca, bu yenileme hızını destekleyen 1080p harici ekranlarda 240 FPS’de oyun çalıştırmayı da destekleyecek. Ayrıca, bu çözünürlüğü destekleyen harici ekranlarda oyunları 8K’ya yükseltmek de mümkün olacak.

HANGİ TELEFONLARDA SNAPDRAGON 8 GEN 3 KULLANILACAK?

Qualcomm bugün yaptığı açıklamada ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, Sony ve Xiaomi’nin yeni çipiyle yeni cihazlar çıkaracak ilk akıllı telefon üreticileri arasında yer alacağını söyledi.

 Bu yılki Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra’nın tümü şirketin kendi Exynos çipi yerine Snapdragon 8 Gen 2’yi kullandı ve Galaxy S24 muhtemelen Qualcomm’un en yeni amiral gemisi SoC’sini kullanmaya devam edecek.

Kaynak: Qualcomm
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...