Tgrt Haber

Son dakika | Telegram'a şok: Pavel Durov gözaltına alındı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ağustos 2024 00:11 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 04:22
Son dakika | Telegram'a şok: Pavel Durov gözaltına alındı!

Son dakika haberi: Telegram ve Toncoin (TON) Kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alındığı iddia edildi.

Son dakika haberine göre, Telegram​'ın kurucusu Pavel Durov​'un gözaltına alındığı ileri sürüldü. İlk edinilen bilgilere göre, Telegram'ın kurucusu ve CEO'su olan 39 yaşındaki Rus girişimci Pavel Durov, Azerbaycan'dan gittiği Fransa​'da gözaltına alındı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Durov'un Paris Le Bourget havaalanında gözaltına alındığı ifade edildi.

Telegram ve Toncoin kurucusu Pavel Durov Fransa'da tutuklandı

ARANANLAR LİSTESİNDE YER ALIYORDU

Fransız vatandaşlığına da sahip olan Durov, Fransa'nın arananlar listesinde yer alıyordu ve polis müdürlüğü tarafından hakkında bir talepte bulunulmuştu.

Fransız haber portalı TF1/LCI'nin haberine göre özel jetinden inerken gözaltına alınan Durov'a koruması ve kız arkadaşı olduğu aktarılan bir kadın da eşlik ediyordu.

TON COİN'DE SERT DÜŞÜŞ

Gözaltı haberlerinin ardından Durov'un kurucusu olduğu TON coin hisseleri sert bir şekilde düştü. TON coin yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti. 

Telegram ve Toncoin kurucusu Pavel Durov Fransa'da tutuklandı - 1. Resim

PAVEL DUROV KİMDİR?

Pavel Durov, Rusya’nın Sankt-Peterburg şehrinde doğmuş bir girişimci ve teknoloji lideridir. Matematikçi ve bilgisayar programcısı Nikolai Durov’un küçük kardeşi olan Pavel, çocukluğunun büyük bir kısmını babası Valery Durov’un iş nedeniyle bulunduğu İtalya’da geçirdi. Ortaokulu İtalya’da tamamlayan Durov, lise ve üniversite eğitimini Rusya’da alarak 2006 yılında Sankt-Peterburg Eyalet Üniversitesi Filoloji bölümünden mezun oldu.

2006 yılı başlarında, Facebook'tan etkilenerek VKontakte'yi (şimdiki adıyla VK) kuran Pavel Durov, kısa sürede bu sosyal medya platformunun değerini 3 milyar dolardan fazla artırmayı başardı. Durov ve abisi, VK'nın gelişimine büyük katkıda bulundu ve platform, Rusya'nın en popüler sosyal medya ağlarından biri haline geldi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...