Tgrt Haber

Xbox Game Pass fiyatlarına bir zam daha yolda

25 Eylül 2023 15:09 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 15:09
Xbox Game Pass fiyatlarına bir zam daha yolda

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, katıldığı bir etkinlikte Xbox Game Pass hakkında konuştu. Temmuz ayında abonelik fiyatları artırılan servise yakın zamanda bir zam daha geleceğini doğruladı.

Microsoft'un Xbox Game Pass​ servisine Temmuz ayında yaptığı zammın devamı geleceği açıklandı. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer​, Japonya'da düzenlenen Tokyo Game Show 2023 etkinliği sırasında gelişmeyi duyurdu.

Spencer, Bethesda imzalı bilim kurgu oyunu Starfield​'ın Game Pass platformuna eklenmesiyle ilgili olarak, "Starfield, Xbox Game Pass'e yaradı. Hem oyunun kendisi hem de Game Pass için bir nevi kazan-kazan durumu oluşturdu." diyerek, durumdan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

10 milyondan fazla kullanıcının Starfield'ı oynadığı bilgisini veren Spencer, Game Pass abonelerine çok büyük oyunları sunmaya devam edeceklerini belirtti. Game Pass'in büyümesini Forza Motorsport ile sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Microsoft Gaming CEO'su, röportajı sırasında Xbox Game Pass'e yakında bir zam daha gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "bunun kaçınılmaz" olduğunu belirtti. Çünkü Game Pass'e her yeni oyun eklenmesi ve kullanımının artmasıyla beraber maliyeti de yükseliyor. Bu da doğal olarak abonelere yansıtılıyor.

FİYATI 120 TL'YE YÜKSELMİŞTİ

Xbox Game Pass'e son olarak Temmuz ayında zam geldi. Konsol sürümünün fiyatı 29,99 TL'den 79,99 TL'ye çıktı. PC sürümü de 44,99 TL'den 79,99 TL'ye yükseldi. En büyük fiyat artışı ise Ultimate paketinde oldu Yüzde 100'den fazla zam yiyen Ultimate'in fiyatı 44,99 TL'den 120,99 TL'ye çıktı.

Phil Spencer bir sonraki zammın ne zaman yapılacağını açıklamadı. Ancak beklentileri, 2024 yılında yapılması yönünde. Bu yıl içerisinde bir fiyat artışı daha olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: WCCFTech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...