Tgrt Haber

Sosyal medya platformu X, 'siyasi reklam' yasağını kaldırdı

30 Ağustos 2023 12:57 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 12:57
Sosyal medya platformu X, 'siyasi reklam' yasağını kaldırdı

Twitter, 2019 yılında siyasi reklamları, kullanıcıların tercihlerini manipüle ettiği gerekçesiyle yasaklamıştı. Günümüzde X adıyla faaliyet gösteren platform, bu kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Eski adıyla Twitter olan sosyal medya şirketi X, yaklaşan 2024 ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde güvenlik ve seçim ekiplerini genişletmeye yönelik adımlar attığını duyurdu.

Bu adımların bir parçası olarak, X'te 2019'dan beri yasak olan siyasi reklamlara yeniden izin verileceği belirtildi. Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey​, o dönemde, kullanıcıların manipüle edilmesine engel olmak için siyasetçilerin ve siyasi partilerin platformda reklam vermelerini küresel olarak yasaklamıştı.

Ancak Elon Musk​, Twitter'ı geçtiğimiz Ekim ayında satın aldıktan sonra, ilk iş olarak şirketin bu politikasının değişeceğini vaat etmişti.

X'in Salı günü yayınlanan blog gönderisine göre platform, seçimlere manipülasyon veya müdahaleyi yasaklayan "şehirsel bütünlük" politikasını seçimlerden önce ve seçimler sırasında "sınırlı bir süre boyunca" uygulamaya devam edecek.

Platform, "Bu politikayı, en zararlı içerik türleriyle mücadele etmek ve insanları oy vermeye katılma haklarını teslim etmeye zorlayabilecek içerikleri engellemek arasında doğru dengeyi kurmak için güncelliyoruz" açıklamalarına yer verdi. Ayrıca, "şehirsel bütünlük" politikasına aykırı içeriklere kamu etiketleri ekleneceği ve bu tür içeriklere erişimin sınırlı hale getirildiği kullanıcılara bildirileceği belirtildi.

SİYASİ REKLAMLARA KAPI ARALADI

"İfade özgürlüğüne olan bağlılığımızı temel alan siyasi reklamlara da izin vereceğiz" açıklamasında bulunan X, ABD'den başlayarak, ücretli siyasi gönderiler için özel politikalar uygulamaya devam edeceğini vurguladı.

Özgür ve açık siyasi söylemi korumaya çalışırken, bir seçime halkın güvenini zayıflatmayı amaçlayan manipüle edici bilgiler de dahil olmak üzere yanlış veya yanıltıcı içeriğin tanıtımına izin verilmeyeceği bilgisini aktaran sosyal medya şirketi, "yalnızca uygun grupların reklam verebilmesini sağlamak için sağlam tarama süreçlerine ek olarak, herkesin X'te tanıtılan siyasi gönderileri gözden geçirebilmesi için küresel bir reklam şeffaflık merkezi kuracağız." dedi.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...