Tgrt Haber

Sosyal medyada yapay zeka devrimi! Artık Instagram sizin yerinize mesaj atabilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 09:32 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 09:34
Sosyal medyada yapay zeka devrimi! Artık Instagram sizin yerinize mesaj atabilecek

Yapay zekada hız kazanan Meta, sosyal medya platformu Instagram için yeni bir özellik üzerine çalışıyor. DM tarafına getirilecek bu özellik sayesinde otomatik mesaj yazmak mümkün olacak.

Yapay zekanın yakın takipçisi Meta, sosyal medya platformlarını bu yeteneklerle güçlendiriyor. Başta Instagram olmak üzere Facebook, Messenger ve WhatsApp için yeni yapay zeka özelliklerini test eden teknoloji devi, görünüşe bakılırsa Instagram için kritik bir virajı aşmış durumda.

Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri olmaya devam ediyor. Yapay zeka sayesinde, sizin yerinize mesaj yazabilen bir özellik sunacak. Bu özellik nasıl işleyecek?

INSTAGRAM DM, YAPAY ZEKA İLE AKILLANACAK

Alessandro Paluzzi tarafından gündeme getirildiği üzere Instagram şu an yapay zeka ile kişilerin yerinize mesaj yazabilecek bir sistem üzerinde de çalışıyor.

Şimdilik direkt mesajlar temelinde çalışacağı görülen özellik, birçok durumda zaman kazandıracak ve yazılan sadece 1-2 kelime üzerinden uzun metinler oluşturabilecek gibi görünüyor. Yine Alessandro Paluzzi tarafından geçtiğimiz ay bulunduğu kadarıyla Instagram için daha önce “Your Space” olarak geçen, son aşamada “Flipside” olarak isimlendirilen dikkat çekici yeni bir özellik de geliyor.

Flipside, kişisel profiller için özel bir bölüm sunacak. Bu bölümde paylaşılanlar, sadece kullanıcıların belirlediği takipçiler tarafından görülebilecek. Firma, "Bu bölümdeki profiliniz ve paylaşımlarınız, seçtiğiniz kişiler dışında kimse tarafından görüntülenemez. Ancak Flipside'da paylaştığınız her şey, topluluk kurallarına uygun olmalıdır." diyor. Beta sürümlerine göre, Flipside bölümünüzde normal profilinizden farklı bir profil fotoğrafı, isim ve biyografi yer alabilecek. Kısa bir süre önce gündeme gelen özellik, bazı kullanıcılar üzerinde test edilmeye başlandı. Yakında geniş çaplı olarak yayınlanması ve çok ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...