Tgrt Haber

Aileye ayrı, arkadaşa ayrı profil... Instagram'a çok konuşulacak özellik geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Techrunch
28 Ocak 2024 10:46 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 10:46
Aileye ayrı, arkadaşa ayrı profil... Instagram'a çok konuşulacak özellik geliyor

Daha önce yakın arkadaşlara hikaye ve post paylaşmayı mümkün kılan Instagram, bu kez de kullanıcıların 2. profil açmasına izin verecek. Yeni özellikten ilk görüntüler geldi.

Zaman içerisinde temel amacının dışına çıkan Instagram​, çoğunlukla Reels​'lere odaklanmış durumda. Kullanıcıların videolarla daha çok zaman geçirmesini amaçlayan şirket, bu kapsamda her güncellemesinde Reels​'ler için de pek çok yenilik getiriyor. Ancak önümüzdeki günlerde gelecek özellik, kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı.

Instagram​'ın çatı şirketi Meta​, sosyal medya​ platformu için ortalığı karıştıracak bir özellik üzerine çalışıyor. Kullanıcılar gelecek özellikle mevcut hesaplarının yanında tamamen bağımsız ikinci bir profilini de açabilecekler. İşte detaylar...

INSTAGRAM​'DA AYNI ANDA İKİ FARKLI PROFİL AÇILABİLECEK

Yakın Arkadaşlar isimli özelliğiyle ses getiren Instagram​, bu kez odağını kullanıcıların profillerine çevirdi.

Daha özgür olmak isteyen kullanıcıları düşünen sosyal medya​ devi, Instagram​ kullanıcılarının ikinci bir profil açmasına müsaade edecek.

Aileye ayrı, arkadaşa ayrı profil... Instagram'a çok konuşulacak özellik geliyor

"Flipside" olarak isimlendirilen ve Türkçe'ye "Diğer taraf" olarak çevirebilecek özellik ile sadece seçtiğiniz kişilerin ulaşabileceği ikinci ve özel bir Instagram​ profiline geçiş yapabileceksiniz.

Flipside, yakın arkadaşlar gibi gönderilerin kime gösterileceği ile ilgili bir özellik olmayacak. Bu özellik ile farklı bir profil resmine, ismine ve biyografisine sahip, kendi özel fotoğraf galerisi olan ikinci bir Instagram​ profili oluşturabileceksiniz. Üstelik bu profil yalnızca kilitli bir Instagram​ hesabı gibi de olmayacak, bu profile yalnızca sizin seçtiğiniz kişiler erişebilecek.

Aileye ayrı, arkadaşa ayrı profil... Instagram'a çok konuşulacak özellik geliyor

Ayrıca, hikaye veya gönderi paylaşırken, yakın arkadaşlar özelliğindeki gibi Flipside profilinizi seçebileceksiniz. Ayrıca, Flipside'ın kendine ait bir mesaj kutusu da olacak. Merak etmeyin, Flipside profilleri Instagram​ topluluk kurallarına uymaya devam edecek. Bu nedenle, müstehcen içerikler veya cinsellik odaklı sohbetler yasak olacak.

ADAM MOSSERİ ÖZELLİĞİ DOĞRULADI

Instagram​'ın patronu Adam Mosseri, Flipside özelliğinin prototip aşamasında olduğunu ve henüz test edilmediğini doğruladı. Bu yüzden özelliğe dair çok az bilgimiz var ve daha fazla detay öğrenmeden önce özelliğin iptal edilmesi de mümkün. Flipside'ın ne kadar ilgi göreceği ise zamanla ortaya çıkacak.

Kaynak: Techrunch
Sonraki Haber Yükleniyor...