Tgrt Haber

SpaceX, güncel Starlink kullanıcı sayısını açıkladı: 2024'te Türkiye'ye de gelecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Starlink
22 Aralık 2023 12:14 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 12:15
SpaceX, güncel Starlink kullanıcı sayısını açıkladı: 2024'te Türkiye'ye de gelecek

Elon Musk'ın uzaydan internet uydu interneti Starlink için güncel kullanıcı sayısı açıklandı. Global pazarlarda giderek artan kullanıcı kitlesi, hizmeti daha popüler hale getiriyor.

Elon Musk​'ın havacılık ve uzay şirketi SpaceX​, Starlink​ uydularıyla dünyanın her yerine imzasını bıraktı.

Global çapta yaygınlaşan, 2024 yılında da Türkiye​'de aktif hale gelecek Starlink hizmeti için güncel kullanıcı sayısı açıklandı.

STARLİNK KULLANICI SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Starlink'in X üzerinden yaptığı paylaşıma göre hizmetin küresel kullanıcı saysının 2,3 milyonu aştığı duyuruldu.

2022 yılı sonunda aktif kullanıcı sayısı 1 milyona yakın olan Starlink, bu yılın eylül ayında 2 milyonu aştı ve kullanıcı kitlesi hızla genişledi. Bilmeyenler için SpaceX, 2018'de gösteri uydularını fırlatırken, 2019'da ise ilk operasyonel Starlink uydularını fırlattı.

SpaceX, güncel Starlink kullanıcı sayısını açıkladı: 2024'te Türkiye'ye de gelecek

Öte yandan bugüne kadar 5.000'den fazla uydu fırlatıldı. Şirketin nihai hedefi, dünya çapında yüksek hızlı internet sağlamak için  alçak Dünya yörüngesindeki uydular ağını kullanmak.

Musk, Starlink'in kırsal geniş bant sorununu büyük ölçekte çözebilecek tek şirket olduklarını iddia ediyor.

STARLİNK NEDİR?

CNN'nin aktardığına göre Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır. 

Kaynak: Starlink
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...