Tgrt Haber

Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışacak... Akıllı telefonlar interneti uzaydan alacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
15 Aralık 2023 09:42 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 09:44
Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışacak... Akıllı telefonlar interneti uzaydan alacak

Elon Musk'ın uzaydan gezegenimize internet hizmeti veren Starlink hizmeti, önümüzdeki dönemelrde mobile gelecek. Bu alanda çalışmalar devam ederken, SpaceX şirketi yeni bir lisans daha aldı.

Uzay​ alanında yapılan çalışmalarıyla ses getiren Elon Musk​, son birkaç yıldır SpaceX​'in Starlink​ hizmetiyle uzaydan gezegenimize internet sunuyor. 

Halihazırda taşınabilir ve sabit internet olarak satılan bu hizmet önümüzdeki yıl Türkiye için de gelecek. Ancak sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmayacak gibi; Starlink bu kez de mobil kullanıcılara internet sunacak şekilde farklı bir planla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

STARLİNK MOBİL İÇİN YENİ LİSANS ALINDI

Bloomberg'e göre Federal İletişim Komisyonu , ABD'de doğrudan iletişim kurulabilmesi için Starlink denemelerinin yapılması kapsamında SpaceX'e geçici bir lisans verdi. T-Mobile ile yürütülecek çalışma için ilk denemeler ABD'de yapılacak.

Resmi olarak altı aylık verilen bu lisans, 840 uydu ve 2000 kullanıcı üzerinde ABD topraklarında denenecek. Bu testin amacı ise akıllı telefonların direkt olarak uzaydan internete sağlanması. 

Eğer bu teknoloji ilerlerse gelecek yıllarda baz istasyonlarına ihtiyaç ortadan kalkabilir. Aynı zamanda telefonların çekmediği yerlerde artık şebeke problemleri de yaşanmayacak. Zira bağlantı uzaydan sağlanacağı için herhangi bir baz istasyonu ile iletişim zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

Söz konusu teknolojiye ilişkin çok fazla detay olmamakla birlikte, her akıllı telefon için desteklenip desteklenmeyeceği de bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde herhangi bir gelişme olursa tekrardan gelişmeleri aktaracağız. 

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramazan duru17 Aralık 2023 21:08

Süper olur insallah tez zaman gelir

Cspon16 Aralık 2023 19:27

Bu hizmet için bizi ne kadar öpecekler?

yasin etdan16 Aralık 2023 14:41

inşallah bir suru operat9rün sonu gelecek

Sonraki Haber Yükleniyor...