Tgrt Haber

SpaceX uzayın hakimi olmaya devam ediyor: 56 uydu daha yörüngeye fırlatıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
14 May 2023 13:36 - Güncelleme : 14 May 2023 14:00
SpaceX uzayın hakimi olmaya devam ediyor: 56 uydu daha yörüngeye fırlatıldı

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, yeni Starlink uydularıyla uzaya hakim olmaya devam ederken 56 uyduyu daha yörüngeye fırlattı.

Uzay alanında faaliyet gösteren SpaceX​ şirketi, yörüngeden internet bağlantısı sağlayan Starlink​ sayısını her geçen gün artırıyor.

Musk’ın şirketi dünyaya açılırken, 14 Mayıs Pazar sabahı itibariyle 56 Starlink uydusu daha yörüngeye gönderildi. Söz konusu fırlatma Pazar günü saat 1:03 EDT'de (0503 GMT) Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan gerçekleşti.

STARLİNK UYDULARI FALCON 9​ ROKETİYLE FIRLATILDI

Falcon 9 roketi ilk aşamada kalkış yapmasından 8.5 dakika sonra Dünya’ya geri döndü.

56 Starlink uydusunu yörüngeye taşıyan roket  Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış SpaceX insansız gemisi Just Read the Instructions'a iniş yaparken, yörüngeye gönderilen Starlink uydularının 65 dakika içinde konuşlandırılması planlanıyor.

YÖRÜNGEDE BİNLERCE STARLİNK UYDUSU VAR

SpaceX şirketinin uzaya gönderdiği Starlink sayıları binin üzerinde. Son verilere göre şu anda 4.400 Starlik uydusu uzayda aktif olarak görev yapıyor.

Son fırlatma ise Falcon 9’un 29. Uçuşu ve 2023’te ise bu roketin 31. Yörünge göreviydi.

SPACEX’İN EN BÜYÜK ROKETİ İLK DENEMEDE BAŞARISIZ OLDU

Starlink uydularına ek olarak SpaceX, bugüne kadarki en büyük roketi Starship’i de test etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen testte ne yazık ki ilk deneme başarısızlıkla sonuçlandı.

TRT Haber tarafından paylaşılan habere göre Daha önce uzay aracının Mars ve Ay’a inmesi öngörülen kısmına ait denemeler başarılı olmuştu. Dev roketin ikinci fırlatma girişimi patlamayla sonuçlandı. Mars'a mürettebat göndermeyi amaçlayan şirket, Ay ve ötesine insan ile kargo gönderimi için başlıca roket olarak Starship'i kullanmayı planlıyor. Şimdiye kadar yapılan en güçlü rokete sahip uzay aracı, NASA’nın Ay roketinden yaklaşık 2 kat güçlü.

Kaynak: Space.com
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: Space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...