Tgrt Haber

Steam oyun fiyatlarını dolardan TL'ye çeviren eklenti: Steam Try Converter nasıl kurulur?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2023 12:09 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 12:13
Steam oyun fiyatlarını dolardan TL'ye çeviren eklenti: Steam Try Converter nasıl kurulur?

Steam'in Türkiye'de TL ile ödemeyi kaldırıp dolar birimine geçmesi epey yankı uyandırmıştı. Şu an itibariyle tüm Steam oyunları dolar ile satılırken, bu oyunların fiyatını Türk Lirasına çevirebilen yeni bir eklenti geliştirildi. Peki Steam Try Converter isimli eklenti nasıl kurulur ve kullanılır?

Steam​, Türkiye​'de dolarla ödemeye geçmesinin ardından hem fiyatlar arttı hem de kafalarda pek çok soru işareti oluştu. Halihazırda oyunların fiyatını Türk Lirası birimindeyken kolaylıkla görebilmek mümkündü. Ancak şu anda dolar​ ile ödemeye geçildiği için döviz kuruna göre fiyatları görmek için hesap makinası kullanmak gerekebiliyor.

İşte bu noktada devreye giren çok önemli bir eklenti geliştirildi. Steam Try Converter ile Steam'de yer alan oyunların fiyatını dolardan TL'ye çevirebilirsiniz. Peki Steam Try Converter nasıl kurulur ve kullanılır?

STEAM TRY CONVERTER İLE OYUN FİYATLARINI TL'YE ÇEVİRİN

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu MENA ülkelerine özel dolar fiyatlandırması yapılıyor olsa da her geçen gün artan kur​ oyunların fiyatlarının da sabit kalmasını ne yazık ki engelliyor.

Buna ek olarak Steam oyunların doğrudan fiyatını bizlere belirtiyor olsa da dolar üzerinden alışveriş yaptığımız için bankaların kur farkı ve komisyonlarına da maruz kalıyoruz ve bu da alışverişlerimizin beklediğimizin üstünde meblağlara çıkmasına yol açıyor.

Steam oyun fiyatlarını dolardan TL'ye çeviren eklenti: Steam Try Converter nasıl kurulur?

Neyse ki geliştirilen yeni Steam Try Converter eklentisi sayesinde oyun fiyatlarını TL'ye çevirip, hesap makinası ile zaman kaybetme sürecini ortadan kaldırabilirsiniz. 

Steam Try Converter'i buraya tıklayarak Chrome mağazasından indirebilirsiniz. Ardından Steam'deki oyunları bu eklenti ile Türk Lirası bazında görebileceskiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...