Tgrt Haber

Steam dolara geçti: Ucuza oyun alınabilecek alternatif platformlar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Makeuseof.com
21 Kasım 2023 13:28 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 13:29
Steam dolara geçti: Ucuza oyun alınabilecek alternatif platformlar

Popüler oyun dağıtım platformu Steam, TL'yi kaldırıp dolar ile satışa başlayınca oyun fiyatları adeta uçuşa geçti. Yaşanan bu gelişme, kullanıcıları alternatif arayışına sürükledi. Türk Lirası ile satış yapan, ucuza oyun alabileceğiniz uygulamaları listeledik.

Milyonlarca bilgisayar oyununa ev sahipliği yapan Steam​, Türkiye​'de dolar ile satışa başladıktan sonra oyun fiyatları​ iki kat arttı. Steam'in bu kararından önce de oyunlar oldukça yüksek rakamlara satılıyordu ancak fiyatların dolara endekslenmesi, yüzbinlerce kullanıcı için ekstra maliyet anlamına geliyor.

Tabii durum böyle olunca, "Ucuz oyun nereden alınır?" diye araştırmaya koyulan kullanıcılar, Türk Lirası ile satış yapan oyun dağıtım platformlarına odağını çevirmeye başladı. Uygun fiyata oyun alınabilen, hatta çeşitli kampanyalarla bazen bedavaya oyun sahibi yapan onlarca uygulama bulunuyor.

STEAM ALTERNATİFİ OYUN PLATFORMLARI

Steam gibi oyun dağıtımı yapan uygulamalar olduğu gibi, yüzlerce oyunu tek bir abonelik fiyatına sunan çeşitli platformlar mevcut. Abonelik sistemiyle çalışan dağıtım platformlarının en büyük dezavantajıysa, bazı oyunlara ömür boyu sahip olunamıyor. Belirli bir süre sonunda kullanıcının hesabından kaldırılabiliyor.

Steam'a göre daha uygun fiyatlarla oyun satışının yapıldığı popüler platformları listeledik.

Epic Games Store

Steam'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Epic Games Store TL ile oyun satışının yapıldığı nadir platformlardan bir tanesi. Doğal olarak içeriklerin fiyatları da daha uygun.

Steam dolara geçti: Ucuza oyun alınabilecek alternatif platformlar

Örneğin haberin yazıldığı tarih itibarıyla, en popüler açık dünya oyunlarından Cyberpunk 2077 Steam'de 44,99 dolar (yaklaşık 1300 TL), Epic Games'te ise 799 TL'ye satılıyor. Neredeyse iki kata yakın bir fiyat farkı var. Eğer istediğiniz oyunu bulabiliyorsanız Epic Games Store'u tercih edebilirsiniz.

Battle.net

Microsoft'un sahibi olduğu Activision - Blizzard yapımlarının adresi 'Battle.net' de Steam alternatifleri arasında. Platform Türkiye'deki oyunculara TL üzerinden fiyatlandırma sunuyor. Örneğin Diablo 4: Ultimate Edition Steam'de 99,99 dolar (yaklaşık 2880 TL) iken Battle.net'te ise 1475 TL.

Activision - Blizzard'ın Call of Duty serisi gibi bilinen oyunlarını daha uygun fiyatlarla almak için Battle.net'i tercih edebilirsiniz.

Xbox Game Pass ve PlayStation Plus

Microsoft ile Sony'nin aylık abonelik temelli oyun platformları, Xbox Game Pass ve PlayStation Plus kullanarak yüzlerce oyuna tek bir fiyatla erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin Steam fiyatı 41,99 dolar (yaklaşık 1210 TL) olan Starfield, Game Pass abonelerine ücretsiz sunulmuştu.

Steam dolara geçti: Ucuza oyun alınabilecek alternatif platformlar

Hem Sony hem de Microsoft, müşterilerine düzenli olarak her ay ücretsiz oynayabilecekleri yeni yapımlar sunuyor. Ancak işin kötü tarafı, bunlar belirli bir süre sonra kaldırılıyor. Kullanıcıların Xbox ya da PlayStation oyun konsollarından satın aldığı oyunlara ise dokunulmuyor.

Tüm bunlara ek olarak Amazon Games, Rockstar Games, Ubisoft Connect, EA gibi oyun platformları da tercih edilebilir.

Kaynak: Makeuseof.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...