Tgrt Haber

Steam saç baş yolduran problemi çözüme kavuşturdu!

06 May 2023 12:51 - Güncelleme : 06 May 2023 12:53
Steam saç baş yolduran problemi çözüme kavuşturdu!

Steam arama altyapısını güncelledi. Buna göre artık hızlı arama sonuçları etiketleri, geliştiricileri, yayıncıları ve serileri de kapsayacak. Böylelikle kullanıcılar bulmak istediği oyunları daha hızlı ve kolay bulabilecekler.

Dünyanın en büyük dijital oyun​ mağazası Steam kullanıcıların çok şikayet ettiği bir soruna el attı. Şimdiye kadar hızlı arama​ ekranındayken, yalnızca arama gerçekleştirildikten sonra farklı türlere ve etiketlere göre filtreleme yapılabiliyordu.

"Belirli mağaza merkezleri, etiketler veya geliştiricileri daha fazla oyuncunun aradığını fark ettik. Bu nedenle Steam​'i bu konumların aramalarını işleyecek şekilde güncelledik." diyen Valve, platformun arama altyapısını kullanıcıların aradığı şeyleri daha kolay bulabilmelerini sağlayacak şekilde güncellediğini belirtti.

HIZLI ARAMA ARTIK DAHA KAPSAMLI

Bundan böyle Steam mağazasında arama kutusuna bir şey yazmaya başlayınca çıkan otomatik tavsiyeler artık aramanız ile eşleşen etiketleri, geliştiricileri, yayıncıları ve serileri de içerecek. ''Oynaması ücretsiz'' gibi kategorilerin yanı sıra ''hayatta kalma'' veya ''zombiler'' gibi etiketler de aratılabilecek.

Bununla birlikte Steam mağazasında özellikle bir geliştiriciyi daha kolay bulabileceksiniz. Örneğin sadece Activision yayıncısı tarafından eklenen oyunları görmek istiyorsanız, arama kısmına yazmanız yeterli olacak.

Steam saç baş yolduran problemi çözüme kavuşturdu!

Steam artık yazım hatalarını da düzeltecek. Örneğin Hogwarts Legacy oyununu arıyorsunuz ama arama kısmına yanlışlıkla "hgwrt" yazdınız, Steam sizin Hogwarts Legacy'yi bulmak istediğinizi tahmin ederek bunu karşınıza çıkaracak.

GÜNCELLEME STEAM'İN MOBİL VE MASAÜSTÜ SÜRÜMÜNDE YAPILDI

Steam'in arama altyapısında yapılan bu iyileştirme Steam mobil uygulaması, PC/Mac uygulaması ve internet sitesinde yapıldı. Yani tüm platformlardaki kullanıcılar yeni özellikten faydalanabilecekler.

ARAYÜZÜ GÜNCELLEDİ

Öte yandan firma geçtiğimiz günlerde Steam'in arayüzünü de güncelledi. ShiftDelete.Net'in aktardığına göre Valve, Beta sürecinde olan yeni Steam arayüzünü açığa çıkardı. Yapılan güncellemenin ardından Beta sürümünde olan arayüz, oyuncuların oyun esnasında not tutabilmelerini sağlıyor. Ayrıca bu notları oyunu oynarken istediğimiz saydamlıkta ekrana getirebiliyoruz. Bu sayede özellikle streteji sevenler ayrı bir pencere ya da telefon üzerinden not tutmak zorunda kalmayacak.

Kaynak: Steam

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Steam
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...