Tgrt Haber

Steam'de TL dönemi sona erdi: Dünyaca ünlü oyun platformu Türkiye’de dolar ile ödemeye geçti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 11:23 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 11:27
Steam'de TL dönemi sona erdi: Dünyaca ünlü oyun platformu Türkiye’de dolar ile ödemeye geçti

Valve’nin dünyanın dört bir yanında hizmet veren oyun platformu Steam, Türkiye ve Arjantin’in para birimleriyle alışveriş yapmayı sona erdirdi. Artık sadece dolar üzerinden satış gerçekleşecek.

Oyun sektörünün lider isimlerinden Valve, Steam​ platformuyla milyonlarca oyuncuyu binlerce içerikle buluşturuyor. Dünyanın dört bir yanında geniş kullanıcı kitlesine sahip olan platform için ülkemizde Türk Lirası​ ile ödeme yapılıyordu.

Ancak sürekli değişen döviz kuru ve bunun oyunlardaki olumsuz yansıması nedeniyle Steam, artık Türkiye​ için de dolar​ ile ödemeye geçileceğini duyurmuştu. 20 Kasım itibariyle verilen söz yerine getirildi; Steam artık Türkiye’de dolarla alışverişi kabul ediyor.

STEAM TÜRKİYE’DE ÖDEMELER ARTIK DOLARLA YAPILIYOR

Steam, Türk Lirası para birimini bugün itibariyle kullanımdan kaldırdı.Oyunlar, bundan sonra bazı orta doğu ülkelerinde de geçerli olan MENA-USD para birimi ile fiyatlandırılacak.

Yani geliştiricilerin MENA-USD para birimi için özel girdikleri yerelleştirilmiş fiyatlar, sadece Türkiye ile kalmayıp ekonomik durumu iyi olmayan bazı ülkeler için de geçerli olacak.

Öte yandan Shiftdelete.net’in haberine göre Steam‘den Türk Lirası kalkacağı için kullanıcıların bakiyeleri de MENA-USD‘ye çevrilecek. Bunun için güncel dolar kurunun esas alındığını da belirtmekte fayda var.

Öyle ki bir oyun satın alırken de bu geçerliliğini koruyacak. Örneğin “ABC” isminde bir oyunun fiyatı 10 MENA-USD ise, güncel kura (19 Kasım saat 23.20 = 28,58 TL) göre 258,78 TL ödeyerek satın alabileceksiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...