Tgrt Haber

Steam'a meydan okuyor: Bilgisayardan farksız el konsolu ASUS ROG Ally'nin sır perdesi aralandı!

12 May 2023 12:04 - Güncelleme : 12 May 2023 12:26
Steam'a meydan okuyor: Bilgisayardan farksız el konsolu ASUS ROG Ally'nin sır perdesi aralandı!

Özellikleri ve performansıyla adeta Steam Deck'e 'hodri meydan' diyen el konsolu: ASUS ROG Ally için teknik özellik ve fiyat bilgisi resmiyet kazandı. Hareket halindeyken oyun oynamayı hiç olmadığı kadar kolay hale getiren cihaz Windows desteği sayesinde tam anlamıyla bir bilgisayar niteliği taşıyor. İşte Ally hakkında her şey...

El tipi oyun bilgisayarı ASUS ROG Ally teknik özellikleri ve fiyatı resmi olarak açıklandı. AMD'nin Zen4 mimarisinden güç alan cihazın Steam Deck​'e kıyasla en büyük avantajı Windows 11​ desteği olarak söyleniyor.

ROG Ally, FHD çözünürlüğe, 16:9 en boy oranına ve 120Hz yenileme hızına sahip 7 inç IPS LCD ekranla geliyor. Panel 500 nite kadar parlaklık sunuyor ve Gorilla Glass Victus ile korunuyor. ASUS el konsolunun 7 ms yanıt süresi verdiğini ve sRGB renk skalasının yüzde 100'ünü desteklediği bilgisini paylaştı.

İKİ FARKLI SÜRÜMÜ VAR

ROG Ally'nin AMD'nin yeni Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme yongalarıyla desteklenen iki sürümü var. Z1, 12 iş parçacıklı ve 6 çekirdekli Zen 4 CPU'ya sahipken, GPU tarafında dört RDNA 3 çekirdekle donatıldı. Z1 Extreme ise 16 iş parçacığına sahip 8 çekirdekli Zen 4 CPU ve 24 MB önbellekli 12 RDNA 3 GPU çekirdeği içeriyor.

Steam'a meydan okuyor: Bilgisayardan farksız el konsolu ASUS ROG Ally'nin sır perdesi aralandı!

HARİCİ EKRAN KARTI BAĞLANABİLİYOR

Cihaz daha güçlü olsun istiyorsanız, GeForce RTX 4090 dizüstü bilgisayar GPU'su bulunan ROG XG Mobile'ı destekleyen konsola harici bir ekran kartı bağlayabilirsiniz.

Her iki ROG Ally modeli de 16GB LPDDR5 bellek ve 256/512GB kapasiteli PCIe 4.0 M.2 SSD'ye sahip. 40Wh pil gücüyle çalışıyor ve ASUS'a göre 15W performans modu altında iken ağır oyunlarda iki saate kadar dayanabiliyor. Kutudan 65W PD şarj cihazı çıktığını da belirtelim. Ayrıca cihaz çift fan ve bakır ısı borusuyla soğutuluyor.

Alüminyum bir şasiye sahip olan ROG Ally 608 gram ağırlığında. Windows 11 Home çalıştırıyor. Bu da Xbox Game Pass abonelerinin binlerce oyunu oynayabilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca ASUS cihazı satın alacaklara üç aylık Game Pass deneme sürümü de veriyor. Bununla birlikte diğer bulut oyun hizmetlerini de destekliyor.

EN ÖNEMLİ KONU: KONTROLLER

ROG Ally, kapasitif dokunuş destekli ve RGB aydınlatmalı iki analog parmak çubuğu, bir D-pad, A B X Y düğmeleri, sol ve sağ Hall Effect tetikleyicileri ve tamponlarının yanı sıra arkada iki tane özelleştirilebilir kavrama düğmesi sunuyor. Ekran, soldaki komut merkezi ve görünüm düğmeleri ve sağdaki menü ve düğmeler ile çevrili.

Steam'a meydan okuyor: Bilgisayardan farksız el konsolu ASUS ROG Ally'nin sır perdesi aralandı!

Ayrıca altı eksenli jiroskop desteği de mevcut.

USB 3.2 Gen2 destekli Type-C ile birlikte harici GPU'ları bağlamak için özel bir bağlantı noktası bulunuyor. Bunun yanı sıra microSD kart yuvası da yer almakta. Konsolda ayrıca Dolby Atmos ve Yüksek Çözünürlüklü Ses desteğine sahip çift stereo hoparlör mevcut. ROG Ally, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 bağlantısına da sahip.

ASUS ROG ALLY FİYATI

  • Ryzen Z1 versiyonu (12/256GB): 600 dolar
  • Z1 Extreme modeli (16/512GB): 700 dolar

Kaynak: GSMArena

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...