Tgrt Haber

Steam'deki ilginç oyun: Tam 100 bin TL

19 Temmuz 2023 11:48 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 11:11
Steam'deki ilginç oyun: Tam 100 bin TL

Steam'de 100 bin TL'ye satılan, hayatta kalma ve korku temalı Spooky Men adlı oyun ortalığı karıştırdı. Oyunun fiyatı 45 TL iken bir anda yüz de 2000'den fazla zam yedi.

Son dönemde Dolar/TL​ kurundaki dalgalanma ve vergi oranlarına gelen zammın etkisiyle, popüler dijital oyun mağazası Steam​'de oyunlar dudak uçuklatan fiyatlarla satılmaya başladı.

Oyun fiyatlarına gelen zam dalgasıyla beraber, birçok AAA kalitedeki yapım 1000 TL'yi geçerken, bazıları bunu da aşarak 2000 TL'ye yaklaşmış durumda. Öyle ki, 5 yıl önce piyasaya çıkmış olmasına rağmen 1.700 TL'ye satılan Red Dead Redemption 2​, oyun fiyatlarının ne duruma geldiğini anlamak için yeterli.

Fakat Spooky Men adlı, korku temalı hayatta kalma oyunu, bütün bu fiyatlara adeta rahmet okutturacak türden. Oyunculara perili bir mülkte bulunan kötü niyetli bir varlığı etkisiz hale getirme görevi verdiği öne sürülen Spooky Men, Steam'de tam tamına 100 bin TL'ye satışa sunuldu.

FİYATI ANİDEN YÜKSELDİ

ShiftDelete.Net'te yer alan bilgiye göre, ilk olarak 65 TL'ye satışa sunulan Spooky Men, 13 Temmuz günü 65 TL‘den 112 TL‘ye yükseldi. Ardından aynı gün içerisinde ise fiyatı 45 TL‘ye düştü. 17 Haziran‘da ise, oyuna bir anda yüzde 2 bin 216‘lık bir zam gelmesiyle fiyatı 99.999.99 TL'ye yükseldi.

Steam'deki ilginç oyun: Tam 100 bin TL

Henüz erken geliştirme aşamasında olan Spooky Men, sıradan bir hayatta kalma ve korku temalı oyun gibi görünüyor. 100 bin TL'ye satılmasının sebebi ise bilinmezken, bunun bir yanlışlık sonucu olduğu tahmin ediliyor. Çünkü oyun sadece Türkiye'de değil, tüm ülkelerde 100 bin birim fiyatla satışa sunulmuş halde.

Steam'in politikasına göre bir oyunu 2 saatten az oynarsanız, iade edebilirsiniz.

STEAM'DEKİ EN PAHALI OYUN DEĞİŞTİ

Steam platformunda satılan en pahalı oyun ünvanı, 17 bin TL ile satışa sunulan The Hidden Unknown'a aitti. Yurt dışı fiyatı 2 bin dolar olan, hikaye tabanlı psikoloji ve felsefe temelli bu yapım, ProX tarafından geliştirildi ve yayınlandı.

The Hidden Unknown'un fiyatında ise bir yanlışlık yok. Oyunun geliştirici ekibi "Yüksek fiyat etiketinin nedeni, kendi hayatımı üç kuruşa satmak istememem, çünkü benim için hikaye salt bir oyundan daha fazlasını ifade ediyor" sözleriyle oyunu neden bu kadar pahalıya sattığını daha önce açıklamıştı.

Kaynak: Steam

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Steam
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...