Tgrt Haber

‘Sudan ucuz’ fiyatıyla Redmi 12 tanıtıldı: İşte özellikleri

15 Haziran 2023 23:30 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 13:17
‘Sudan ucuz’ fiyatıyla Redmi 12 tanıtıldı: İşte özellikleri

Xiaomi'nin alt markası Redmi yeni Redmi 12 modelini tanıttı. Bütçe dostu fiyatıyla dikkat çeken bu akıllı telefon kullanıcılara giriş seviyesinde tatmin edici bir performans vadediyor.

Redmi 12 özellikleri ve fiyatıXiaomi​ tarafından yapılan resmi açıklamayla belli oldu. Çinli teknoloji devi Türkiye'ye de gelme ihtimali olan yeni akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Giriş segmentinde konumlandırılan Redmi 12 model cep telefonu üçlü kamera​ sistemi, yüksek yenileme hızı ve tüm gün yetecek kapasitedeki bataryayı uygun fiyatla kullanıcılarla buluşturuyor.

REDMİ 12 ÖZELLİKLERİ

Redmi 12'nin öne çıkan özelliklerinden biri, fotoğrafçılık deneyimini üst seviyeye taşıyan kamera modülü oluyor.

50 Megapiksel ana kamera, net ve ayrıntılı fotoğraflar çekme imkanı sunarken, 8 Megapiksel ultra geniş açı lens ile geniş manzara veya grup fotoğraflarında daha geniş bir perspektif elde edilebiliyor. Ayrıca, 2 Megapiksel makro lens sayesinde kullanıcılar, yakın detayları da daha net kaydedebiliyor.

Redmi 12, 6,79 inçlik Full HD+ LCD ekranıyla kullanıcıları karşılıyor. Yüksek 90 Hz yenileme hızı, pürüzsüz bir kaydırma ve animasyon deneyimi sunarken, 550 nit parlaklık seviyesi, canlı ve net görüntüler için ideal bir ortam sağlıyor. Geniş ekranı, kullanıcılara film izlerken, oyun oynarken veya sosyal medyada gezinirken iyi bir görsel deneyim sunuyor.

‘Sudan ucuz’ fiyatıyla Redmi 12 tanıtıldı: İşte özellikleri

Redmi 12'ye güç veren MediaTek Helio G88 işlemci, yüksek performans ve hızlı tepki süreleri sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, çoklu görevleri kasma - donma olmadan gerçekleştirebiliyor ve yoğun grafik gerektiren oyunları takılmadan oynayabiliyor. 4 GB veya 8 GB RAM seçenekleri, akıcı bir performans için yeterli bellek sağlıyor.

Depolama konusunda da kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş. Redmi 12, 128 GB veya 256 GB depolama seçenekleri sunarken, microSD kart desteği sayesinde depolama alanını istedikleri kadar genişletebilmelerine imkan tanıyor. Böylece, fotoğraf, video, uygulama ve diğer dosyalarınızı saklayabilirsiniz.

Akıllı telefon​ kullanıcılarının en büyük endişelerinden biri de pil ömrüdür. Redmi 12, 5000 mAh bataryasıyla uzun kullanım süresi sağlayarak bu endişeyi gideriyor. Ayrıca, 18W hızlı şarj desteği sayesinde pilinizi daha hızlı bir şekilde doldurabilirsiniz.

REDMİ 12 FİYATI NE KADAR?

MIUI 14 tabanlı Android 13 işletim sistemiyle çalışan Redmi 12 siyah, mavi ve gümüş renk seçenekleriyle raflarda yerini alacak. Akıllı telefon Tayland'da 5299 Tayland Bahtı fiyatıyla satışa çıktı. Bu da yaklaşık olarak 152 dolar ediyor. Türkiye fiyatının ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: GSMArena, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yunus emre24 Haziran 2023 13:16

Fiyat

Sonraki Haber Yükleniyor...