Tgrt Haber

Tamamen yeni Volkswagen Passat 2024 tanıtıldı: İşte özellikleri

Editör: Okan Güleş / Kaynak: motor1
31 Ağustos 2023 15:46 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 15:49
Tamamen yeni Volkswagen Passat 2024 tanıtıldı: İşte özellikleri

Alman devi Volkswagen, Sedan’ı piyasadan kaldırmasının ardından yeni kimliğiyle Passat 2024’ü piyasaya sürdü. İşte özellikleri.

Volkswagen​, geçtiğimiz yıl Sedan’ın üretimini durdurarak bunun yerine elektrikli otomobillere geçiş yapılacağını açıklamıştı.

Bununla birlikte Alman devi, halihazırda üretimini sürdürdüğü station wagon gövdeli yeni modelini piyasaya sürdü. 2024 Volkswagen Passat tanıtıldı. Peki neler sunuyor?

2024 PASSAT ÖZELLİKLERİ NELER?

Motor1.com’un haberine göre, B9 artık sadece Variant, yani station wagon gövde tipi ile geliyor. MQB Evo isimli mimari üzerinden yükselecek modelin uzunluğu artık 4.917 milimetreye ulaştı. Öncekinden tam 144 mm daha uzun olan Passat, aynı zamanda 50 mm daha uzun bir aks aralığına da sahip.

Tamamen yeni Volkswagen Passat 2024 tanıtıldı: İşte özellikleri

YENİ TASARIM DİKKAT ÇEKİYOR

Bununla birlikte Alman üretici, Passat için tasarım anlamında da yeni bir sayfa açmış. Geleneksel modellerinin aksine elektrikli ID modellerine benzer bir tasarım dili kullanan Passat, ilginç bir biçimde ID.7 Variant'ı andırıyor.

Passat'ın boyutlarının büyümesi, kabinde de ferahlık anlamına geliyor. Giriş seviyesi modelde bulunacak 12.9 inç büyüklükteki dokunmatik ekran, aracın tüm fonksiyonlarını kontrol etmenize olanak sağlayacak. Bu ekran ekstra ücret ile 15 inçe kadar büyütülebiliyor. Analog göstergelere de veda eden B9, artık 10.25 inçlik dijital bir gösterge paneli kullanacak.

Ekstra alan sağlamak için vites kolunu direksiyon kolonuna taşıyan şirket, bu alanda sürücüleri düşünüyor. Boyutlara değinmişken koltukların dikey konumda 690 L, yatay konuda ise 1.920 L bagaj hacmi sunduğunun da altını çizmekte fayda var.

TARİHTE İLK KEZ HİBRİT ÜNİTE

Yeni kimliğe bürünen Passat, tarihinde ilk kez yarı hibrit bir üniteye kavuşuyor. 1.5 litrelik eTSI motor, 150 bg güç üretebiliyor.

 Bir üst seviyedeki standart 2.0 TSI ünite ise ürettiği 201 bg gücü ön tekerlerine yolluyor. Ailenin en tepesinde ise aynı motorun 265 bg güç üreten ve 4Motion dört tekerden sürüş desteği sunan versiyonu mevcut.

Tamamen yeni Volkswagen Passat 2024 tanıtıldı: İşte özellikleri

Öte yandan günümüzde hala dizel arayan kullanıcılar için de dizel seçenekler mevcut. Güncellenen Passat, 2.0 TDI motorun üç farklı güç çıkış seçeneği ile satışta olacak. 125 ve 150 bg güç üretebilen versiyonlar önden çekiş sunarken, 195 bg güç üretebilen model AWD olacak.

Yeni Passat aynı zamanda PHEV versiyonlara da sahip olacak. Baz versiyonu 205 bg güç ve 350 Nm tork üretebilecek modeller, 1.5 TSI motoru kullanıyor. Bir üst seviyede ise 270 bg güç ve 400 Nm tork üreten versiyon var. Bu da paranın satın alabileceği en güçlü Passat olacak.

Son olarak PHEV modeller 6 ileri vitesli DSG şanzıman ve 19.7 kWh'lik batarya ile gelecek. Volkswagen bu bataryanın 100 km tamamen elektrikli sürüşe izin verdiğini açıkladı.

Kaynak: motor1
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...