Tgrt Haber

Tanıtım öncesi Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 fotoğrafları sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
16 Haziran 2023 11:14 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 11:15
Görsel temsilidir.

'Katlanabilir telefon' dendiğinde akla ilk gelen markalardan Samsung yeni Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Cihazın ilk resmi görseli sızdırıldı.

Görsel temsilidir.

Katlanabilir akıllı telefon üreten birçok şirket olsa da, pazar araştırmalarına göre Samsung​ bu pazarda lider konumda bulunuyor. Güney Koreli şirket önümüzdeki ay düzenleyeceği etkinlikte Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold serisinin en yeni modelleriyle kullanıcı karşısına çıkacak.

Bugün MySmartPrice tarafından paylaşılan bir haber, Galaxy Z Fold 5​ ve Z Flip 5'in tasarımını gözler önüne serdi. Sızdırılan fotoğraflar bir konsept çalışması değil, doğrudan cihazların basın için oluşturulan tanıtım materyallerinden biri olduğu anlaşılıyor.

GALAXY Z FOLD 5'İN TASARIMI

Fotoğraftan anlaşıldığı üzere Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Fold 4'ün tasarım hatlarını büyük ölçüde koruyor. Ancak değişen yanları da elbette var.

İnceltilmiş kenarları, üçlü kamera dizilimi ve paneller arasındaki boşluğu azaltarak cihazı daha ince yapan yeni bir menteşe tasarımına sahip olan Galaxy Z Fold 5, Samsung'un akıllı kalemi S-Pen'le de uyumlu çalışıyor. Fakat S-Pen cihazın kutusundan çıkmayacağı için müşterilerin ayrıca satın alması gerekiyor.

Tanıtım öncesi Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 fotoğrafları sızdırıldı

Teknik özelliklere baktığımızdaysa, Samsung Galaxy Z Fold 5'in Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi bekleniyor. Kapağında 6,2 inç Full HD+ bir ekran, iç kısmında ise QHD+ çözünürlüklü 7,6 inç bir katlanabilir ekran olacak. Ayrıca 45W hızlı şarj destekleyen 4.400 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor.

GALAXY Z FLİP 5​ DE KARŞIMIZDA

Galaxy Z Fold 5'in yanı sıra Galaxy Z Flip 5 de bugünkü sızıntılara konu oldu. Bilindiği üzere Z Fold ile Z Flip arasındaki en temel fark, cihazların katlanabilir yapısında oluyor. Z Flip dikey olarak katlanabilirken, Z Fold ise kitap gibi bir katlanabilir formla üretiliyor.

Tanıtım öncesi Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 fotoğrafları sızdırıldı

Yine gelenek bozulmayacak ve Z Flip 5 yukarıdan aşağıya doğru katlanabilen yapısıyla fark yaratacak. Sızdırılan görsellerde telefonun çift arka kamera sisteminin yanı sıra cihazın sağ tarafındaki güç düğmesi ve ses yükseltme tuşları gözüküyor.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, Samsung'un 27 Temmuz'da gerçekleştireceği UNPACKED etkinliğinde tanıtılacak.

Kaynak: SamMobile, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: SamMobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...