Tgrt Haber

Taşınabilir PS5 cihazı PlayStation Portal tanıtıldı: İşte fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
24 Ağustos 2023 12:08 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 12:09
Taşınabilir PS5 cihazı PlayStation Portal tanıtıldı: İşte fiyatı

Sony, PS5'e Wi-Fi ile bağlanarak konsol oyunlarını oynama imkanı tanıyan PlayStation Portal isimli taşınabilir el cihazını tanıttı.

Sony​, PlayStation 5​ oyunlarını yattığınız yerden oynamanızı sağlayacak, PlayStation Portal Remote Player isimli taşınabilir el cihazını tanıttı. İlk olarak geçtiğimiz aylarda "Project Q" kod adıyla, henüz prototip aşamasındayken duyurulan cihazın fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi de resmen açıklandı.

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, PlayStation Portal sanılanın aksine Steam Deck gibi bir taşınabilir oyun konsolu değil. Çünkü Steam Deck, direkt olarak Steam'deki oyunları indirip oynamanızı sağlarken, PlayStation Portal ise PlayStation 5'e ihtiyaç duyuyor yani cihazı bağımsız kullanamıyorsunuz.

PlayStation 5'e Wi-Fi özelliği üzerinden kablosuz olarak bağlanan PlayStation Portal, konsolunuza daha önce indirdiğiniz oyunları 1080P çözünürlükte 60 FPS ile oynamanıza imkan tanıyor. 8 inç büyüklüğünde bir LCD panel ile gelen taşınabilir el cihazı, DualSense ile uyumlu tüm oyunları destekliyor.

Nintendo Switch'i andıran bir tasarımla karşımıza çıkan Portal, sağ ve sol tarafında uyarlanabilir tetikleyicileri ve dokunsal geri bildirim özelliğini destekleyen kontrolcülere ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan paylaşılan bilgilere göre, PlayStation Portal'ın verimli çalışabilmesi için en az 5 Mbps hızında bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Daha akıcı ve kaliteli bir oyun deneyimi içinse 15 Mbps bağlantıya sahip olunması gerektiği vurgulanıyor.

BULUT OYUN SİSTEMİNİ DESTEKLEMEYECEK

PlayStation Portal, Sony'nin yakında başlatması beklenen bulut oyun platformunu desteklemeyecek.

Sony'den yapılan açıklamada, "PS Plus Premium üyeliği kullanılarak PS5'te yayınlanması gereken oyunlar uyumlu değildir" ifadesi kullanıldı.

Sony'nin PlayStation 5 oyunlarını bulut üzerinden oynmaya imkan tanıyan yeni sistemi geçtiğimiz günlerde test aşamasına geçti. Kullanıcılar bu özellik sayesinde, PS Plus kütüphanesindeki ve PS Store'dan satın aldığı tüm oyunları 4K çözünürlükte oynayabilecekler.

PlayStation Portal bu yılın sonlarına doğru 199,99 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Türkiye'ye ne zaman geleceği konusunda ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...