Tgrt Haber

PlayStation 5 için bomba yenilikler geldi: Dolby Atmos ve dahası beta sürümüyle sunuldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
31 Temmuz 2023 16:22 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 16:23
PlayStation 5 için bomba yenilikler geldi: Dolby Atmos ve dahası beta sürümüyle sunuldu

Sony, PlayStation 5 için yayınladığı son beta güncellemesinde çok önemli yenilikleri kullanıma sundu

Sony​, halihazırda piyasada bulunan en son ki oyun konsolu PlayStation 5​ için düzenli yazılım güncellemeleri yayınlıyor. Bu güncellemeler ile hem PS5’in deneyimi iyileşiyor, hem de daha işlevsel oluyor.

Son beta güncellemesinde de yine sürpriz yenilikler yer aldı. Sony, PS5 için yayınladığı beta güncellemesinde Dolby Atmos desteğinin yanı sıra pek çok yeniliğe yer verdi.

PS5 İÇİN SON GÜNCELLEME, ÖNEMLİ YENİLİKLERLE GELDİ

Normalde 4TB SSD için destek veren Sony, son beta sürümünde bu desteği 8 TB’a kadar M.2 SSD’ye çıkardı. Bunun yanı sıra ses tarafında yapılan güncellemeye de değinmeden geçmemek gerek.

LOG’un haberine göre, son beta güncellemesinde Dolby Atmos desteği de dikkat çekiyor. Bu destek ile beraber uygun / uyumlu cihazlar üzerinden etkileyici bir ses deneyimi sunacak oyun konsolu, bazı arayüz iyileştirmeleri de taşıyor ve çift kontrolcü desteğini beraberinde getiriyor.

Söz konusu erişilebilirlik​ özelliğiyle bir hesaba iki farklı kontrolcü atanabiliyor, bunun üstünde bir bölümü geçmekte zorluk yaşayan kişilere ya da çocuklara gerçek zamanlı destek olunabiliyor. Son güncelleme ile beraber konsolu açtığınızda veya kapattığınızda ya da dinlenme moduna geçtiğinde çıkan bip sesi kapatılabilecek, aynı zamanda bu sesin seviyesi de değiştirilebilecek. Bu şu an test edilen özelliklerin herkes için önümüzdeki aylarda gönderileceği de söyleniyor

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber - Okan Güleş

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...