Tgrt Haber

Teknoloji devi Huawei’den Audi ve Mercedes hamlesi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
13 Aralık 2023 10:14 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 10:15
Teknoloji devi Huawei’den Audi ve Mercedes hamlesi

Çinli teknoloji devi Huawei, yeni nesil teknolojilerini otomobillere entegre etmek için önde gelen iki otomobil devi ile görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa Huawei, Mercedes ve Audi ile çalışacak.

Akıllı telefon​, bilgisayar, işlemci ve daha birçok teknoloji üreten Huawei​, ABD ambargosuna rağmen pes etmedi, her geçen gün üstüne katarak yarıştaki yerini bırakmadı.

Avrupa pazarında pek çok sorunla karşılaşan Huawei​, otomobil​ devleriyle ortaklık kurarak yeni stratejiler planlıyor. Çinli firmanın şu an için görüştüğü isimlerden biri Audi​ diğer ise Mercedes​.

HUAWEİ​, MERCEDES​ VE AUDİ​ İLE GÖRÜŞÜYOR

Ortaklıklarını Çinli markaların ötesine genişletmek isteyen şirket, şimdilerde yatırım için Audi​ ve Mercedes​'in nabzını yokluyor.

2019'dan bu yana ABD yaptırımlarının hedefinde olan Huawei​, akıllı elektrikli araçlar için yazılım ve bileşenlerin baskın tedarikçisi olmayı amaçlayan Intelligent Automotive Solution (IAS) iş birimini bünyesinden ayıracağını açıkladı.

Öte yandan bu birimin, 28 milyar ila 35 milyar dolar arasında bir değere sahip olacağı aktarılan bilgiler arasında.

Audi’nin yanı sıra Huawei’nin görüştüğü bir diğer önemli isim de Mercedes; geçtiğimiz hafa ön görüşme gerçekleşirken, Alman devine yüzde 3 ila 5 arasında hisse teklifi yapıldığı söyleniyor. Ancak, Mercedes​ yazılım konusunu dış tedarikçiler yerine kendi içinde çözmeye daha sıcak bakıyor ve dış tekliflerle pek ilgilenmiyor.

Kaynak: Reuters
Sonraki Haber Yükleniyor...