Tgrt Haber

Huawei, Google’a kafa tuttu: Android cihazlar için tarihi karar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: rozetked.me
13 Kasım 2023 15:27 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 15:28
Huawei, Google’a kafa tuttu: Android cihazlar için tarihi karar!

Yıllardır Android işletim sistemi ve Google’ın diğer hizmetlerinden yoksun olan Huawei, HarmonyOS ile teknoloji devine karşı savaş açtı. Ancak bu savaşın dozu önümüzdeki dönemlerde daha da artacak. Huawei, Android için tarihi bir karar verdi.

Huawei​, Google’ın yıllar önce ambargo koymasının ile birlikte Android​ işletim sistemini elinden kaptırdı. Şu anda yeni nesil Huawei telefonlarının tamamı Çin’de HarmonyOS, global çapta ise EMUI işletim sistemiyle geliyor. 

Kendi işletim sistemi, hatta ekosistemini geliştiren Huawei Google’a resmen kafa tuttu. Ancak bu kez de intikam vakti geldi denebilir. Huawei, HarmonyOS’in bir sonraki everesinde Google​ uygulamalarını desteklemeyi bırakacak.

HUAWEİ, ARTIK GOOGLE UYGULAMALARINI TAMAMEN DESTEKLEMEYİ BIRAKACAK

Huawei , yeni HarmonyOS'un yakında ortaya çıkacağını duyurdu. Bu Çinli firma tarafından geliştirildiği için AOSP'yi (Android Açık Kaynak Projesi) temel olarak kullanmıyor.   

HarmonyOS Next, yalnızca Hap formatındaki kurulum paketlerini destekleyecek olup, sisteme Android uygulamaları yüklenmesi mümkün olmayacak. 

Huawei, Google’a kafa tuttu: Android cihazlar için tarihi karar!

NetEase'in de aralarında bulunduğu yerel şirketlerin, Huawei'nin yeni sistemi için uygulamalar geliştirmek üzere iş güçlerini genişlettiği bildiriliyor.  Yani bu işletim sistemi için geliştiricilerin uygulamalarını elden geçirmesi gerekecek. 

Ancak bunun global pazarı etkilemesi çok muhtemel değil. Çünkü HarmonyOS’in Çin dışında kesinlikle AOSP kodunu kullanması gerekiyor. Yani Çin hariç diğer ülkeler için şu anda değişiklik söz konusu değil.

Kaynak: rozetked.me
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...