Tgrt Haber

Teknolojide bir ilk: Ay'dan Dünya'ya 4G bağlantısı sağlanacak

29 Mart 2023 14:38 - Güncelleme : 29 Mart 2023 14:44
Teknolojide bir ilk: Ay'dan Dünya'ya 4G bağlantısı sağlanacak

5G’nin tüm dünyada kademeli olarak sunumu devam ederken, Finlandinya merkezli Nokia bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi Ay’dan, Dünya’ya 4G hizmeti sağlayacak. İşte detaylar.

Nokia​, telekom alanında önemli ilerlemeler kaydediyor. Son olarak 6G teknolojisi için hazırlık yapan teknoloji devi, yine dünyada bir ilke imza atacak projeye hazırlanıyor. 

Finlandinya merkezli Nokia, Elon Musk’ın SpaceX şirketi tarafından geliştirilen bir roketle Ay’a 4G ağ ekipmanı göndermeyi planlıyor. Eğer her şey yolunda giderse yüksek hızlı internet bu kez Dünya’ya uydumuz Ay​ üzerinden sağlanabilecek.

NOKİA, AY’DAN 4G HİZMETİ SAĞLAYACAK

CNBC'nin Salı günü bildirdiğine göre, Nokia'nın baş mühendisi Luis Maestro Ruiz De Temino, bu ayın başlarında Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi ticaret fuarında gazetecilere verdiği demeçte, gelişme hakkında önemli bilgiler verdi.

SpaceX roketiyle uzaya Ay’a gönderilecek ağ ekipmanları,  ABD uzay firması Intuitive Machines tarafından tasarlanan bir Nova-C ay inişinde depolanan anten donanımlı bir baz istasyonuyla yolculuk yapacak. 

Öte yandan Shackleton kraterine inecek olan iniş aracı ile gezici arasında bir LTE bağlantısı kurulacağı da verilen bilgiler arasında.

PEKİ AY’DA YÜKSEK HIZLI İNTERNET NEDEN GEREKLİ?

Nokia, teknolojinin uzayın aşırı koşullarına dayanacak şekilde tasarlandığını ve Nasa'nın Artemis 1 görevinde kullanılacağını söyledi.

Ayrıca 4G ağı, astronotların birbirleriyle iletişim kurmasına ve görev kontrolüne, gezgini uzaktan kontrol etmesine ve gerçek zamanlı video ve telemetri verilerini Dünya'ya geri göndermesine de izin verecek.

 

Kaynak: CNBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...