Tgrt Haber

Zuckerberg'den iddialı sözler: Threads'in 1 milyara ulaşacağı zamanı açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
26 Ekim 2023 11:08 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 11:10
Zuckerberg'den iddialı sözler: Threads'in 1 milyara ulaşacağı zamanı açıkladı

Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, Threads için iddialı konuştu. Uygulamanın mevcut kullanıcı sayısının 100 milyona yakın olduğunu belirten Zuckerberg, önümüzdeki iki yıl içinde 1 milyara ulaşmasının beklendiğini vurguladı.

Meta​'nın X'e rakip olarak piyasaya sürdüğü Threads​ uygulaması ilk günkü popülerliğini kaybetmiş olsa da, şirketin başındaki isimler platformun geleceğinden oldukça umutlu.

Instagram​ Başkanı Adam Mosseri, Threads'in etkileşimini artırmak adına sürekli olarak uygulamaya yeni özellikler eklediklerini duyururken, bir açıklama da Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg​'ten geldi.

'THREADS İKİ YIL İÇİNDE 1 MİLYARA ULAŞIR'

Zuckerberg, şirketinin üçüncü çeyrek mali durum raporunu açıkladığı toplantı sırasında Threads için iddialı sözler sarf etti. Platformun iki yıl içinde 1 milyar kullanıcıyı barındıran bir mecra haline gelme ihtimaline sıcak baktığına işaret eden Meta yöneticisi şunları aktardı:

"Uzun bir süre boyunca daha pozitif bir havası olan milyarlarca kişilik bir açık konuşma uygulaması olması gerektiğini düşündüm. Birkaç yıl daha bu hızla gidebilirsek, bu vizyonumuzu gerçekleştirme şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum."

MEVCUT KULLANICI SAYISI NE KADAR?

Mark Zuckerberg, Threads uygulamasının şu anda aylık kullanıcı sayısının hemen 100 milyona yakın olduğunu belirtti.

Ayrıca The Verge sitesiyle yaptığı röportajda, platformun üçüncü ayına girdiğine ve gidişatından memnun olduğuna dikkati çekerek, "Artık topluluğu daha da büyütmeye odaklanacağımız noktaya geliyoruz. Söyleyebileceğimiz kadarıyla, insanlar şimdiye kadar onu seviyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Meta, üçüncü çeyrekte toplam 34 milyar dolar gelir elde etti, ki bu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23'lük bir artışı temsil ediyor. Ayrıca dünya genelinde 3,9 milyar kullanıcı, şirketin en az bir tane uygulamasını her ay kullanıyor.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Threads'i önümüzdeki birkaç ay içinde Avrupa'da başlatmayı umduklarını söyledi. Uygulama, Avrupa Birliği'nin katı veri gizliliği politikaları nedeniyle Birlik üyesi ülkelerde kullanıma sunulamamıştı.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...