Tgrt Haber

Threads kullanıcı sayısı çakıldı: 5 dakika bile kullanılmıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Similarweb
16 Ağustos 2023 14:05 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 14:08
Threads kullanıcı sayısı çakıldı: 5 dakika bile kullanılmıyor

Instagram temelli metin tabanlı mesajlaşma uygulaması Threads kan kaybetmeye devam ediyor. İlk günlerinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan platform, şu anda kullanıcılarının yüz çevirdiği bir yer haline geldi.

Meta​'nın X platformuna rakip olarak çıkardığı metin tabanlı sosyal medya uygulaması Threads​'in kullanıcı sayısı pik yapmıştı. Kısa süre içerisinde milyonlarca kişinin ilgi odağın haline gelen uygulama, sadece 1 haftada 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştı.

Web sitelerinin trafik verilerini analiz eden Similarweb'in raporuna göre, dünya genelinde Threads'i Android​ cihazlarda aktif olarak kullanan kişi sayısı 7 Temmuz'da günlük 49,3 milyon olarak ölçülmüştü. Bu rakam yaklaşık yüzde 80 oranında gerileyerek şu anda 10,3 milyon sevileyelerine düştü.

ABD özelindeki verilere bakacak olursak, Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı 7 Temmuz'da 2,3 milyon iken, 7 Ağustos'ta 576 bine geriledi. Bu doğrultuda hem ABD'de hem de dünya genelinde kullanıcıların Threads'ten hızla ayrıldığı anlaşılıyor.

UYGULAMADA GEÇİRİLEN ORTALAMA SÜRE 5 DAKİKA BİLE DEĞİL

Öte yandan günlük aktif kullanıcıların uygulamada geçirdiği ortalama süre dünya çapında yaklaşık 14 dakika iken, ABD'de yaklaşık 21 dakika seviyelerindeydi. Fakat Similarweb'e göre bu rakam 7 Ağustos'ta 3 dakikaya kadar geriledi.

Küçük bir karşılaştırma yapmak gerekirse, X'in (eski adıyla Twitter) yalnızca Android'de günlük 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor ve uygulamada geçirilen ortalama süre günlük 25 dakikaya çıkıyor. Ayrıca platformun toplam kullanıcı sayısı ise 400 milyon civarında seyrediyor.

Meta, Threads'e eklediği yeni özellikleriyle kullanıcılarını platformda tutmaya çalışsa da, en azından şu anki aşamada başarılı olamadığını söylemek yanlış sayılmaz.

Geçtiğimiz haftalarda uygulamada kapsamlı bir güncelleme yapılarak, ana sayfada kronolojik sıralama seçeneği getirilmişti. Bu sayede kullanıcılar, akışta yalnızca takip ettiği kişilerin en son paylaşımlarını görüntüleyebiliyorlardı. Bu özellik gelmeden önce Threads en popüler olan paylaşımları kullanıcılara gösteriyordu.

Bununla birlikte farklı dillerdeki paylaşımları kendi dilinize çevirmenize olanak sağlayan "Translate" butonu ve Instagram'daki takipçilerinizin listesini görme özelliği de kullanıma sunulmuştu. Threads, Avrupa Birliği'nin gizlilik yasalarıyla çelişen politikaları nedeniyle AB üye ülkelerinde hizmet veremiyor. Hatta Meta, Avrupalı kullanıcıların VPN ile dahi uygulamayı kullanmasına izin vermiyor.

Kaynak: Similarweb

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Similarweb
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Evet 16 Ağustos 2023 17:52

Evet

Sonraki Haber Yükleniyor...