Tgrt Haber

Threads kullanıcı sayısı kritik eşiği aştı

10 Temmuz 2023 11:37 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 11:38
Threads kullanıcı sayısı kritik eşiği aştı

Meta'nın yeni platformu Threads büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. 1 haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıyı aştığı bildirildi.

Meta​'nın Twitter​'a rakip olarak çıkardığı Threads​, yayınladıktan sonra ilk iki saatinde iki milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Sadece iki gün içinde 70 milyonu aşkın kullanıcıyı barındıran platform, şimdi de 100 milyon barajını geçti.

Pazar araştırma sitesi Quiver Quantitative'nin verilerine göre, Threads kullanıcı sayısının bir haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıyı geride bıraktığı bildirildi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE KULLANIMA AÇILMADI

Türkiye dahil onlarca ülkede aynı anda kullanıma sunulan Threads, gizlilik politikaları nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma açılmadı.

Meta ve Avrupa Birliği, veri koruma yasaları nedeniye bir süredir karşı karşıya geliyor. Avrupalı gizlilik düzenleyicileri Mayıs ayında Meta'ya kullanıcı verilerini ABD'ye aktardığı için 1,2 milyar Euro ceza kesmişti. Ayrıca Meta'ya, kişisel veri aktarımını durdurması ve mevcut verileri kaldırması için de 6 ay süre verilmişti.

Threads kullanıcı sayısı kritik eşiği aştı

Apple'ın verilerine göre, Threads uygulamasının topladığı veriler arasında sağlık ve fitness, konum bilgileri, tarama geçmişi, kimlik bilgileri, iletişim bilgileri başta olmak üzere çok sayıda bilgi bulunuyor.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Threads yayınlanmadan kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, uygulamanın AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği ile bağdaşmayan yönleri olduğuna dikkat çekerek, mevcut haliyle İrlanda'da veya Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

PİK YAPABİLİR

440 milyondan fazla nüfusa sahip Avrupa Birliği, Threads ve Twitter gibi sosyal ağlar için önemli bir pazar niteliği taşıyor. Meta, yeni platformunu AB'de yayınlayabilirse ve uygulama Avrupalı kullanıcılar arasında popüler hale gelirse, Threads'in kullanıcı sayısı​ yakın gelecekte zirveye ulaşabilir.

Karşılaştırmak için, Twitter'ın 400 milyona yakın kullanıcısı olduğu biliniyor. Threads ise yayınlanmasından sadece 4 gün sonra 100 milyon barajını aşarak hızla büyüyor.

PRATİK OLUŞU, BÜYÜMESİNİ KOLAYLAŞTIRDI

Tabii Threads'in bu kadar hızlı büyümesinin başlıca sebepleri arasında, kullanım kolaylığı bulunuyor. Uygulamaya herhangi bir şekilde kayıt olmaya gerek yok. Instagram ile bağlantılı olduğu için, kullanıcılar Instagram hesaplarıyla doğrudan giriş yapabiliyorlar.

Fakat bu kolaylığın getirdiği belli başlı dezavantajlar da var. Örneğin Threads profili geçici olarak kapatılabilse de, kalıcı olarak silinemiyor. Meta, Threads'ten tamamen ayrılmak isteyen kullanıcılara Instagram hesaplarını silmeleri gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Engadget, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...